POI kuglanje: Hrvatice europske prvakinje

Foto: fah

Prvog dana natjecanja na 19. IBSA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne, koje je danas svečano otvoreno na legendarnoj zagrebačkoj kuglani Grmoščica, hrvatska ženska reprezentacija je sa srušenih 2033 čunjeva osvojila zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom nastupu Petra Deša, kategorija B1, srušila je odličnih 613 čunjeva, nova reprezentativka Dragana Kovačević u kategoriji B2 imala je izuzetno dobar premijerni nastup srušivši 672 čunja, a odluku o zlatu donio je nastup Ruže Markešić u kategoriji B3 koja je srušila 748 čunjeva.
“Iako sam pred nastup imala malu tremu, jer nije lako nastupiti na ovakvom važnom natjecanju pred svojom publikom i na svom terenu uspjela sam je nadvladati. Kad je krenulo natjecanje posvetila sam se da ostvarim što bolji rezultat i mislim da sam u tome uspjela. Iako nisam oborila svoj europski rekord s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva iz rumunjskog Targu Muresa, izuzetno sam zadovoljna svojim nastupom“, zaključila je Petra Deša.
Srebro je pripalo kuglačicama Poljske sa srušenih 1956 čunjeva, dok su brončane Rumunjke sa srušenih 1936 čunjeva.
Od 30. svibnja do 2. lipnja u Zagrebu na kuglani Kuglačkog športskog kluba Grmoščica, nadmetat će se 84 kuglačica i kuglača iz Češke, Slovačke, Srbije, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Rumunjske, Poljske i Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.