Španjolac Angel Maria Villar kandidat za nasljednika Platinija na čelu Uefe

Foto: fah

Španjolac Angel Maria Villar (66) koji se trenutačno nalazi u ulozi vršitelja dužnosti predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA) umjesto suspendiranog Michela Platinija, u utorak je i službeno obznanio svoju kandidaturu za novog predsjednika Uefe koji će biti izabran na zasjedanju u Ateni 14. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Villar je tako postao treći službeni kandidat za dužnost vodećeg čovjeka nogometa na Starom kontinentu, nakon što su svoje kandidature prethodno objavili Nizozemac Michael van Praag i Slovenac Aleksandar Čeferin.

Španjolski nogometni dužnosnik, koji je već 27 godina na čelu Španjolskog nogometnog saveza, u dva je navrata (1992. i 2002.) biran na mjesto dopredsjednika Uefe. Od listopada 2015. i suspenzije Michela Platinija Villar je postao vršiteljem dužnosti predsjednika Uefe, ali ni sam nije izbjegao sankcije povezane s korupcijom unutar krovne nogometne organizacije. Naime, samo mjesec dana nakon što je izabran kao Platinijev privremeni nasljednik, Villar je kažnjen s 25.000 franaka i ukorom od Etičkog povjerenstva FIFA-e, zato što nije surađivao u istrazi o malverzacijama u procesu izbora domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.