Španjolac je rezolutan: Zašto Dani Olmo ne igra u Leipzigu?

Foto: Snimka zaslona

Bivši nogometaš Dinama, Dani Olmo, prije nekoliko mjeseci bio je po mnogima ponajbolji mladi nogometaš Europe, barem su tako pisali brojni, ne samo hrvatski, mediji. Nažalost, nakon prelaska u RB Leipzig Olmo uglavnom sjedi na klupi.  Dobro je krenuo, međutim…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za španjolski AS Dani Olmo je otkrio kako se osjeća u njemačkom bundesligašu. Olmo tvrdi da pati u Leipzigu jer nije dobio priliku kakvu je očekivao da će dobiti.

Osjećam se jako dobro, no, iskreno rečeno, nemam minute kojima sam se nadao. Odabrao sam klub i ligu za koje sam vjerovao da će mi najviše odgovarati, projekt s mladim igračima, gdje sam očekivao minute na terenu kako bih mogao otići na Europsko prvenstvo”, rekao je bivši nogometaš Dinama nakon što je odigrao 233 minute u dresu RB Leipziga.

No, ipak Olmo je shvatio da mora biti strpljiv, što  mu poručuju i u klubu. Uostalom, što mu drugo preostaje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Španjolac je bio rezolutan. ”Nikada mi opravdanje za neigranje neće biti vrijeme prilagodbe”.

O nogometašu koji je prošle godine svojim igrama u Ligi prvaka, u dresu Dinama, oduševio Europu, progovorio je i trener Leipziga, Julian Nagelsmann, koji je napokon otkrio zašto Španjolac ne igra u novoj sredini.

“Imali smo u tom periodu puno utakmica koje su bile tijesne i u puno smo trenutaka morali naglasak staviti na obranu. Također, Dani se mora još potpuno prilagoditi na ritam igre u Bundesligi, koja je drugačija od hrvatskog prvenstva. Mora popraviti svoju obrambenu brzinu, ali to je sve normalan proces. Dani ima velik tehnički kapacitet i bit će jako dobar. Također nam nudi puno opcija u igri u napadu”, poručio je za Bild njemački stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.