”Online zlostavljanje”: Na udaru uprave Barcelone našao se i Lionel Messi, nerealno je bilo očekivati da će Ivan Rakitić proći puno bolje…

Foto: fah

Hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić, nakon šest uspješnih godina na izlaznim je vratima Barcelone. Dosadilo je hrvatskom nogometašu činjenica da je, koliko god se trudio, dospio u drugi plan. Rakitić želi igrati, a, navodno, ima i brojne ponude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ivan Rakitić je u šest godina odigrao 299 utakmica u dresu Barcelone te je u finalu Lige prvaka postigao pogodak za katalonski klub. Rakitić je jedini veznjak koji je za Barcu bio strijelac u finalu najjače klupske nogometne lige na svijetu.

Hrvatskom nogometašu je članak posvetio engleski Evening Standard, radi se o velikom komentaru španjolskog dopisnika, a u kontekstu sve izglednijeg odlaska Hrvata s Nou Campa.

“Posljednjih godinu dana izložen je groznom online zlostavljanju javnosti, ali i maltretiranju u svom klubu Barceloni. Hrvatski velikan je umjesto toga zaslužio poštovanje i da ga se pamti kao vjernog slugu Barce.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistika Ivana Rakitića u Barceloni je sjajna, naime, pokazuje da je hrvatski nogometaš četvrti najefikasniji veznjak španjolske La Lige te treći dodavač.  Hrvat je od 2011. je u La Ligi do danas postigao 49 golova te je zabilježio 55 asistencija, ispred Rakitića je, kad su asistencije u pitanju, samo Koke. Kako smo već spomenuli po boju dodavanja je Rakitić na trećem mjestu, imao je 16.245 dodavanja. Kad smo kod dodavanja bolji od Rakitića su samo Sergio Busquets i Dani Parejo.”

Evening Standard piše kako je ovo teška sezona za hrvatskog nogometaša. ”Barcelona ga kažnjava zato što joj je bio lojalan i odbio bogate ponude PSG-a i Juventusa, dok na društvenim mrežama doživljava zlostavljanje tako što mu ispod svakog njegovog, pa čak i posta njegove supruge, pišu ‘gubi se iz mog kluba’ jer mu ne mogu oprostiti to što je prošle godine nakon debakla protiv Barcelone u Ligi prvaka otišao na puno ranije dogovorenu priredbu u Sevilli. Istina, u Liverpoolu je igrao jako loše, ali takve partije tamo je pružila većina njegovih suigrača.”

Engleski list tvrdi da je Rakitić sam u ovoj kampanji protiv njega vodi, a u čemu navodno sudjeluju i navijači i klub s ciljem da ga se potjera. Kad se jedan Lionel Messi našao na udarcu Barcelone nije nerealno za očekivati da bi bolje prošao Rakitić, koji je, za razliku od Messija, uglavnom šutio i bio lojalan te trpio sve pa i poniženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić ne želi da ga se izgura ni preko zločestog online zlostavljanja, ni preko ”bezosjećajne uprave koja se na njega ljuti jer je vjeran klubu” , navodi engleski list.

I Evening Standard ističe kako je Rakitiću, nakon svega, vrijeme za odlazak te tvrde da je Hrvat zaslužio otići visoko podignute glave. ”Hrvat je zaslužio da ga se pamti kao važnog igrača i vjernog slugu Barcelone”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.