Španjolski mediji hvale Vatrene uoči Eura: ‘Hrvatska i Dalić kao stari psi’

Zagreb, 17.12.2022 - Zrakoplov Vatrenih sletio je u zračnu luku Franjo Tuđman. Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na SP Katar pobjedom protiv Maroka 2-1. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Za nekoliko dana u Njemačkoj počinje Europsko nogometno prvenstvo, mnogi Hrvatsku smatraju pritajenim favoritom turnira, iako se Vatreni nalaze u jako teškoj skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajna atmosfera uoči Eura

Podsjetimo, Hrvatska će na Euru igrati u grupi sa Španjolskom, Albanijom te Italijom. Prvu utakmicu na turniru izabranici Zlatka Dalića igrat će protiv Španjolske i to u subotu 15. lipnja od 18 sati. Utakmica će se igrati u Berlinu te se očekuje veliki broj hrvatskih navijača.  Najvažnije je ipak stanje u taboru Vatrenih, atmosfera je fantastična a tome su definitivno pomogle dvije pobjede u dvije pripremne utakmice uoči natjecanja. Izabranici Zlatka Dalića svladali su Sjevernu Makedoniju 3:0, a nakon toga i Portugal 2:1.

Hrvatska kao ciklon…

Naravno, a s obzirom da se nalazimo u istoj skupini, šanse Hrvatske na Euru prokomentirali su i španjolski mediji. Prije svih Realu bliska Marca, a za Real, inače klub koji je nedavno ponovno postao prvak Europe, igra i hrvatski veznjak Luka Modrić. Marca je komentirala trijumf Vatrenih u Lisabonu protiv jedne od najskupljih reprezentacija Europe. Naime, Hrvatska je, kako smo već spomenuli, svladala Portugal 2:1 uz sjajnu igru zbog čega u Marci sumnjaju u mogućnost Portugala na predstojećem natjecanju

Podcijenjuju li Hrvatsku takvim stavom? Ovoga puta definitivno ne. Naime, Hrvatska i Španjolska imaju bogato iskustvo međusobnih utakmica. Recimo kako za Portugal nije nastupio Cristiano Ronaldo, no Ronaldo ipak nije na razini Ronalda dok je nosio dres Reala, makar je i dalje to ipak sjajan igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Portugal nije ostavio dobar dojam u prvom dijelu. Baš suprotno”, navodi Marca te navode kako je “Hrvatska, s Lukom Modrićem na čelu, bila ciklon koji je uništio Portugal pred njegovim navijačima u Lisabonu”. Dakle, u Lisabonu smo imali ”ciklon” za Euro bit će dovoljna i oluja.

I AS je komentirao trijumf Vatrenih u Lisabonu.

“Portugal je izgledao bolje u nastavku, ali Hrvatska i Dalić su stari psi. Uvijek se bore”. Hrvatska je preplašila Španjolsku”, piše utjecajni AS te dodaje:

“Hrvatska je demonstrirala da opet puno obećava unatoč tome što je riječ o zemlji od jedva četiri milijuna stanovnika. Ima pravo sanjati najveći rezultat na Euru. Zlatko Dalić je ovu utakmicu opisao kao najbolji test za Španjolsku, a Hrvatska ga je položila s odličnim uspjehom. Hrvatska plaši.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Itekako hvale, i to posve opravdano, igru Joška Gvardiola, koji je doista bio sjajan protiv Portugala kao lijevi bočni Zlatka Dalića. Svojedobno se trener Manchester Cityja Pep Gvardiola našalio s Joškom kada je rekao da će naš reprezentativac postati najbolje krilo Cityja, AS navodi da bi se te ”proročanske” riječi slavnog trenera mogle i ostvariti. Gvardiola je polivalentan  nogometaš, jedan od najboljih stopera svijeta koji sjajno igra na lijevoj strani, zapravo na svakom mjestu na koje ga izbornik Dalić stavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.