Španjolski mediji: Iniesta odlazi u mirovinu

epa06797434 Spain's Andres Iniesta (R) in action against Tunisia's Saif-Eddine Khaoui (L) during the International Friendly soccer match between Spain and Tunisia in Krasnodar, Russia, 09 June 2018. EPA/JAVIER ETXEZARRETA

Legendarni španjolski veznjak Andres Iniesta donio je odluku o odlasku u mirovinu, objavio je danas španjolski portal Relevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac pogotka u finalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010., koji je donio prvu i zasad jedinu titulu svjetskog prvaka Španjolskoj na dres španjolske reprezentacije, trenutačno se nalazi u Dubaiju sa svojom obitelji, gdje trenira nakon završetka angažmana u Emiratesu, klubu za kojeg igrao jednu sezonu.

40-godišnji Iniesta je 18 godina svoje klupske karijere proveo u Barceloni, s kojom je osvojio sve moguće titule, a izdvajaju se četiri Lige prvaka. Prije odlaska u Emirate, a nakon kraja karijere u Barceloni 2018, igrao je pet godina za japanski Vissel Kobe.

Sa Španjolskom je Iniesta uz spomenuto Svjetsko prvenstvo osvojio i dva Europska prvenstva, 2008. i 2012., a na potonjem je bio proglašen i za najboljeg igrača turnira. Često je spominjan i u brojnim izborima potvrđen kao jedan od najboljih nogometaša i veznjaka svoje generacije, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.