Srbijanska policija uhitila više od 20 pripadnika Torcide zbog navodnih ‘crtanja ustaških simbola i pljačke’

Foto: Snimka zaslona

Srbijanska policija uhitila je u petak skupinu navijača Torcide, osumnjičenih da su u četvrtak ujutro demolirali benzinsku crpku na autocesti kod Beograda, javljaju beogradski mediji, a ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio je da je uhićenje u tijeku u dvije policijske postaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stefanović je izjavio da su pripadnici MUP-a zaustavili na autoputu više od 400 hrvatskih navijača i da je detaljnom provjerom i pretresom otkrivena veća količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sjekira i baklji, te manja količinu narkotika.

On je rekao da u postaje u Nišu i Grockoj policija privodi 32 navijača koji će biti proslijeđeni nadležnim tužiteljstvima i sucima za prekršaje.

“Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj crpki kod Vrčina – cigarete, piće te igračke s markicama Republike Srbije. Zbog divljanja na benzinskoj crpki sucu za prekršaje bit će privedeno 28 navijača zbog nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja, za što je zapriječena zatvorska kazna od 30 do 60 dana“, objasnio je ministar Stefanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Tridesetak navijača Torcide, na putu iz Splita prema Sofiji gdje je Hajduk igrao protiv Slavije,  divljala je na benzinskoj postaji kod Beograda. U koloni od 30 automobila i kombija, navijači su u noću na četvrtak izazvali kaos na crpki ‘Mola’ na autocesti kod Vrčina”, objavili su beogradski mediji, a policija je potvrdila da su ondje uzeli piće i cigarete, a što nisu platili.

Srbijanski ministar policije upozorio je poslije današnje akcije policije i građane Srbije i goste da se ponašaju “sukladno propisima i da poštuju zakone Srbije”.

Svako divljačko ponašanje, ponašanje koje uznemirava građane Srbije, nanosi im materijalnu štetu ili ugrožava njihovu sigurnost, bit će oštro sankcionirano“, poručio je Stefanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Velika akcija” i nekoliko desetaka uhićenih?

Navodno je srbijanska policija organizirala veliku akciju hvatanja hrvatskih navijača, a koju je predvodio šef postaje Zoran Đorđević. Prema nekim napisima u srbijanskim medijima uhićeno je više od dvadeset pripadnika Torcide, a spominje se i broj veći od trideset.

Dio srbijanskih medija tvrdi kako su pripadnici Torcide ostavljali iza sebe potpis navijačke skupine uz ”ustaške simbole”, pritom donose i neke fotografije koje su mnogima sporne jer se zapravo i ne zna tko je i kada te gdje iscrtao simbole s fotografija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.