Srpski medij donosi apsurdnu analizu: ‘Bi li Modrić bio proglašen najboljim da ga nije spasio Srbin?

Foto: fah

Hrvatski kapetan Luka Modrić osvojio je Zlatnu loptu i tako okrunio svoju karijeru. Nije trebalo dugo čekati, a srpski Telegraf već donosi analizu u kojoj traži utjecaj Srbije na ovu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Modrić za sve nagrade na neki način treba zahvaliti srpskom vrataru Danijelu Subašiću. Da nije bilo njega, Modrić bi možda bio među omraženim igračima”, poručuju.

“Kapetan hrvatske reprezentacije ne bi bio proglašen najboljim da ga nije spasio Srbin”, piše Telegraf, misleći na Danijela Subašića, kojeg nazivaju Srbinom zbog očevog imena Jovo. No, Subašić se već nekoliko puta izjasnio kao Hrvat i poručio da igra u reprezentaciji za hrvatski narod.

Nakon što su “pronašli” svoj utjecaj, nastavljaju s hvalama na Modrićev račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On je jedan o najboljih veznjaka svijeta, možda i najbolji. Ali i on i Antoine Griezmann su imali sjajnu 2018. godinu. Zlatna lopta se dobiva za postignuća u kalendarskoj godini. Ne može se reći da je Modriću Zlatna lopta pripala nezasluženo, ali je li ipak Griezmann ovu nagradu zaslužio više?”, zaključuje se u tekstu.

Podsjetimo, Subašić je već ranije govorio sasvim drugačije.

“Ne znam koliko puta moram reći da sam Hrvat i katolik. Hrvatska je moja domovina i Zadar je moj grad, u kojem sam rođen. Uostalom, kršten sam u katoličkoj crkvi , imam sve katoličke sakramente”, pojašnjavao je ranije medijima Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Točno je da se moj otac zove Jovo, ali tvrdim da on sa srpstvom nema veze. On se izjašnjava kao Hrvat, ali pravoslavne vjere. Točno je i to da je moja majka Hrvatica i katolkinja Brkljača iz Raštevića”, objašnjavao je svoje porijeklo svoje loze Subašić prije nekoliko godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.