Stadion na kojem Hrvatska otvara SP još nije spreman

Stadion u Sao Paolu na kojem će se 12. lipnja igrati prva utakmica na predstojećem Svjetskom nogometnom prvenstvu između domaćina Brazila i Hrvatske nije spreman za probnu utakmicu zbog radova koji su još uvijek u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arena Corinthians je sagrađena sa 48.000 mjesta, a dodano je još 20.000 privremenih mjesta za svjetsko prvenstvo koje traje do 13. srpnja.

Međutim s radovima na i izvan terena, 18.000 mjesta će ostati prazno za probnu utakmicu između Corinthiansa i Figueirensea koja bi se trebala igrati 17. ili 18. svibnja.

“Prema dogovoru između Corinthiansa i lokalnog organizacijskog odbora te FIFA-e, utakmicu će moći pratiti 50.000 gledatelja”, izjavila je zamjenica gradonačelnika Sao Paola Nadia Campeao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim dan ranije je glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke dao dvije kontradiktorne izjave. “Sljedeći važan događaj za nas će biti 17. ili 18. svibnja kada će se odigrati probna utakmica pred prepunim stadionom Arena de Sao Paulo”, kazao je Valcke u utorak.

No na pitanje novinara o kojem kapacitetu stadiona govori, priznao je da se ipak ne radi o punom stadionu.

“No to nije veliki problem. Dvije trećine stadiona je također dobar kapacitet”, izjavio je Valcke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valcke je do sada stalno bio nezadovoljan napretkom radova na stadionima za Svjetsko prvenstvo. Ogromni stadioni u Brazilu i područja oko stadiona još su uvijek prekriveni prašinom, građevinskim otpadom, građevinskom opremom i oko njih hodaju radnici. U Sao Paolu još nisu završeni autobusna postaja ispod stadiona i najbliža željeznička postaja kao ni cesta koja vodi do metroa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.