Štimac: Ćiro me je naučio da treba biti ponizan, biti domoljub

Foto: fah

Bivši hrvatski izbornik te nekadašnji član brončane generacije iz Francuske 1998. Igor Štimac prisjetio se legendarnog Ćire Blaževića, koji je preminuo u srijedu u 88. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ovo jutro nas je sve zatekla tužna vijest i zato je ovaj dan cijeli turoban i tužan. Ako kažem da mi je bio kao otac, onda nisam previše rekao. Ćiro mi je bio i učitelj i osoba od koje si mogao puno učiti samo gledajući ga što radi i kako se odnosi prema ljudima. Svojim je potezom i ponašanjem uvijek uspio pridobiti prijatelja i simpatizera”, rekao je Igor Štimac za N1 pa je dodao:

”Pripremao sam mu iznenađenje za rođendan. Trebao sam sutra doletjeti u Zagreb da ga vidim prije odlaska u Indiju, ali to se nažalost nije uspjelo ostvariti. Ćiro me je naučio da treba biti ponizan, biti domoljub, paziti na ljude oko sebe i biti čovjek. On je bio dobar slušatelj, svaki put kad je s bilo kim razgovarao, postavljao je pitanja. Prikupljao je informacije i stvarao je mišljenje. Uvijek je imao mišljenje i bio je čvrstog stava, ali više je volio slušati nego pričati.”

Ipak, njih su dvojica ipak imali neke razmirice u prošlosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Te razmirice su bile zbog pritiska drugih ljudi iz HNS-a da me se makne iz reprezentacije. No, ta četiri mjeseca njegovog boravka u Splitu su jedni od najljepših mjeseci u mojem životu. Ta atmosfera koju je on izgradio u tako kratkom vremenu i pune tribine navijača, to je mogao samo on. I mene je zvao sine, poput mnogih. Znali smo da nas voli, koliko drži do nas i koliko nas sve voli. Pamtit ću ga po tome što je bio čovjek, nije ulazio u sukobe, stvarao je prijateljstva, ali imao je i besprijekoran autoritet koji nisi smio ugroziti ni u jednom trenutku”, zaključio je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.