Štimac osudio napade na Janicu i Mamića i progovorio o Šukeru: Ti događaji posljedica su ignorantske politike

Foto: Instagram

Bivši hrvatski izbornik Igor Štimac nakon povratka iz Katara progovorio je o nekim temama aktualnim u hrvatskom nogometu za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O napadima na Mamića i Janicu

“Katastrofa. Ti događaji posljedica su ignorantske politike prema nogometu i zakonima koji se moraju regulirati kako bi savezi funkcionirali sukladno zakonskim okvirima te omogućili svima ravnopravno sudjelovanje u odlučivanju i natjecanju. Osuđujem kukavički napad na Zdravka Mamića i ne razumijem napad na Janicu koja je jasno inicirala pritiske na izvršnu vlast vezane uz primjenu Zakona o sportu. Kukavički je tako postupiti prema jednoj dami, sramoteći naš grad i regiju poznatu po gostoljubivosti i šarmu.”

O Čačiću i reprezentaciji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Guramo dobro, držimo prvu poziciju. Iako smo zadnjim porazom kompromitirali učinak, mislim da nema razloga za paniku. Lipanj je poznat po lošim izdanjima naših miljenika umornih od silnih nastupa tijekom sezone. Čaćić mora pozitivno prihvatiti kritike, raditi na reakcijama tijekom utakmice i sve će biti O.K. Bilo bi užasno propustiti plasman u takvoj skupini”.

O Luki Modriću i svjedočenju na suđenju

“Za mene je on bio i bit će nogometni junak. A što je u privatnom životu, ostavljam njemu na izbor.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Šukerovom radu i utjecaju Mamića

“Ne razumijem zašto se čudimo Davoru kad ga svi dobro poznajemo, a i radi upravo onako kako je najavio prije neslavnog preuzimanja funkcije. Ušao je u Izvršni odbor Uefe te nastavio Markovićevim stazama, brinući se isključivo o reprezentaciji. Napredak Rijeke i Osijeka vezan je isključivo uz privatni kapital, a odnosi u nogometnoj organizaciji eskaliraju. Posljednja uhićenja dužnosnika u Brodsko-posavskoj županiji, utvrdi njihove vlasti, jasno govore na kojem stupnju svijesti HNS funkcionira.”

“Šuker je uvijek bio i ostat će svoj. Gadno se prevare svi koji misle da je nečija igračka, to najbolje sada vidi Zdravko Mamić.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.