Štimac za Narod.hr o Hajduku, Jarniju i Petkoviću, (ne)dočeku hrvatskih vaterpolista…

štimac
Foto: fah

Legendarni brončani Vatreni, bivši trofejni igrač i kapetan Hajduka, ali i čovjek koji je kao trener Hajduka 2005. podigao pehar prvaka Hrvatske –  Igor Štimac – trenutno je izbornik Indije. Štimac je nesumnjivo legenda Hajduka s obzirom kako je s tim klubom na početku velikosrpske agresije na Hrvatsku usred Beograda osvojio posljednji Kup umiruće Jugoslavije, Splićani su u finalu pobijedili Crvenu zvezdu. Bivši hrvatski reprezentativac s Hajdukom je 1992. godine osvojio i prvo prvenstvo slobodne Hrvatske, naslov je s istim klubom osvojio i 1995. Redovito je u Hrvatskoj i, naravno, prati hrvatski nogomet. Sada je, kako kaže, našao svoj mir izvan domaćih nogometnih zbivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac je u razgovoru za Narod.hr govorio o nogometu u Indiji, Hajduku, Jarniju i Petkoviću, hrvatskoj reprezentaciji kao i pitanju dočeka hrvatskih vaterpolista.

Narod.hr: Kako ste zadovoljni svojom pozicijom izbornika Indije? Možete li usporediti nogomet u Indiji u odnosu na hrvatski nogomet?

Štimac: Zadovoljstvo je relativno jer smatramo da smo mogli puno vise napraviti da nam je kojim slučajem omogućeno vise vremena za rad, a bilo je mogućnosti za to. U tijeku su kvalifikacije za SP i na pragu smo ostvarenja povijesnog uspjeha , a to je da Indiju prvi put uvedemo u 3. rundu kvalifikacija. Indija za razliku od Hrvatske tek izgrađuje svoju nogometnu kulturu jer desetljećima nije pratila razvojne procese i nogometne trendove. Hrvatska je najveći svjetski izvoznik nogometnih profesionalaca , dok Indija nema ni jednog igrača koji igra vani. Razlike su enormne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Perišić u kasne noćne sate poslao poruku: Jače nego ikad, svi zajedno!
Narod.hr: Biste li se vratili kao trener u HNL na poziv Hajduka, Dinama ili nekog drugog kluba, naravno ako se situacija u Hajduku oko čelništva promijeni?

Štimac: Našao sam svoj mir van domaćih nogometnih zbivanja i trebalo bi se dogoditi nešto zaista spektakularno da se vratim.

Narod.hr: Kako općenito ocjenjujete situaciju u Hajduku? Može li klub napokon do naslova prvaka Hrvatske? Posljednji ste Vi kao trener Hajduka podigli pehar prvaka Hrvatske kao trener Hajduka 2005.

Štimac: Predugo već traje taj prvenstveni post kad je u pitanju Hajduk. Atmosfera oko kluba je izvrsna, vjera u konačni uspjeh je tu. Iako momčad nije uvjerljiva u svojim izvedbama. Puno će toga ovisiti o tome hoće li se Dinamo konsolidirati na vrijeme i da li će Rijeka uspjeti nastaviti u ovom tempu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narod.hr: Mislite li da bi pojačanja mogla biti prevaga? Brekalo, Perišić…

Štimac: Brekalo je već pokazao kako će bitno utjecati na kvalitetu igre na protivničkoj polovini. Nadam se da će i Ivan dati svoj doprinos u završnici prvenstva.

Foto: Hajduk.hr
Narod.hr: Smatrate li da bi hrvatska reprezentacija ove godine mogla biti slabija s obzirom da Luka Modrić u Realu igra manje te da već ima 39 godina? Ili bi mladi, kojih srećom Hrvatska ima, mogli nadomjestiti igru kapetana?

Štimac: Lukine godine se neće osjetiti kad je u pitanju reprezentacija. Više me brine to hoće li Perišić dosegnuti željenu formu do početka Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Jarni se ponovno oglasio: Nisam ništa loše rekao o Dinamu
Narod.hr: Kako komentirate izjave Roberta Jarnija i odgovor Brune Petkovića oko Betisa, je li sve to trebalo hrvatskom nogometu pred tako važnu utakmicu?

Štimac: Jarniju, a ni Petkoviću kasnije nije trebalo ono sto su napravili. Naravno da svatko ima pravo izraziti svoje osjećaje ili pripadnost. Ali način na koji formulirate svoje izjave mora biti usklađen sa funkcijom koju obnašate .

Narod.hr: Hrvatska je sportska velesila. Prvake, pa i osvajače medalja na stotine tisuća ljudi dočekivalo je na gradskim trgovima, pa tako i na Trgu bana Jelačića. Mislite li da je ipak trebalo neki doček organizirati u Zagreb i za svjetske prvake u vaterpolu?

Štimac: Ne postoji opravdanje za ono sto se (ni) je dogodilo u Zg kad je u pitanju dolazak vaterpolskih svjetskih prvaka. Jednom riječju, SRAMOTA za aktualnu Zg vlast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.