Hrvatski jedriličar Stipanović osvojio olimpijsko srebro

Tokio, 01.08.2021 - Hrvatski jedrilicar Tonci Stipanovic (35) osvojio je srebrno odlicje u klasi Laser na olimpijskoj regati u Enoshimi. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Nakon srebrnog odličja u Rio de Janeiru 2016. hrvatski jedriličar Tonči Stipanović danas u Tokiju osvojio je drugo olimpijsko srebro!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U plov za odličja plasiralo se deset najboljih jedriličara, a među njima je i bio i srebrni hrvatski olimpijac iz Rio de Janeira koji je ušao kao treći sa 74 negativna boda, samo tri više od drugoplasiranog Norvežanina Hermanna Tomasgaarda. Na kraju se popeo stepenicu više i osvojio drugo olimpijsko srebro!

Zlato je prije plova za odličja osigurao Australac Matt Wearn.

Član splitskog Mornara je imao odličan start i do prvog okreta je bio srebrni, no potom je nakon okretanja plutače u jedrenju niz vjetar pao na četvrto mjesto, da bi u trećoj dionici uz vjetar ponovno došao među vodeće. U fantastičnom finišu Tonči je ušao u cilj četvrti, pa je s ukupno 82 negativna boda osvojio srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australac Wearn je uzeo zlato s 53 negativna boda, a brončani Norvežanin Thomasgaard skupio je 85 negativnih bodova, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.