Što Čeferin planira promijeniti na kongresu UEFA-e?

čeferin
Foto: fah

Uoči kongres Europskog nogometnog saveza (UEFA) 5. travnja u Helsinkiju, prvog pod predsjedanjem Slovenca Aleksandra Čeferina, novi čelnik UEFE je u razgovoru za New York Times govorio i aktualnostima europskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeferin je, između ostaloga, odlučio uvesti promjene i u kod same organizacije kongresa, pa će po prvi puta svi članovi UEFE biti u istom hotelu.

“Dosad je bila praksa da su predsjednici nacionalnih saveza u jednom, a članovi Izvršnog odbora u drugom, puno luksuznijem hotelu.Također, članovi IO-a su imali prijevoz limuzinama, a mi ostali autobusima, a čak je večera bila u odvojenim prostorijama. To se više neće događati”, kazao je Čeferin, koji je govorio i o promjenama u Ligi prvaka.

Europsko udruženje klubova (ECA) je zatražilo da se broj klubova u skupinama Lige prvaka smanji s 32 na 24, a nakraju su se najveće europske lige – španjolska, engleska, talijanska i njemačka – zadovoljili s po četiri mjesta u elitnom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pet velikih liga, a tu uključujem u francusku, donose čak 86 posto prihoda Lige prvaka i to treba poštovati, ali nogomet moramo razvijati i u malim državama. Svima sam za primjer dao Maribor i kakvo je to zapravo veselje kada se klub iz jedne male države kao što je Slovenija plasira u Ligu prvaka. Čak 70 posto žitelja Maribora je gledalo utakmice Lige prvaka, a to je neprocjenjivo za razvoj nogometa”.

Čeferin je kazao i da sprema reformu koja će ograničiti mandate članova IO-a i predsjednika UEFE.

“Kad sam postao predsjednik UEFE mnogi su mi prilazili i govorili da ne ograničavam mandate jer je to dosad bio ekskluzivan klub u kojem možeš ostati 20 ili 30 godina. Ja sigurno ne želim ostati predsjednik 20 godina”, kazao je čelni čovjek europskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.