Što Dinamu treba kako bi došao do proljeća u Europi?

Zagreb, 04.11.2021 - Utakmica 4. kola H skupine nogometne Europske lige na stationu u Maksimiru, Dinamo - Rapid. Na slici igrači Dinama slave zgoditak. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Dinamo je 3:1 pobjedom protiv bečkog Rapida u 4. kolu Europa lige blizu proljeću u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Ham ima deset bodova, Dinamo ima šest, Genk četiri, a posljednji je Rapid s tri boda.

Kako prvo mjesto u skupini donosi izravan plasman u osminu finala Europa lige, drugoplasirani će razigravati s nekim od osam trećeplasiranih momčadi iz skupina Lige prvaka za mjesto među 16, a trećeplasirani će nastaviti natjecanje u šesnaestini finala Konferencijske lige, gdje će igrati protiv neke od osam drugoplasiranih momčadi iz novog UEFA-inog natjecanja – Dinamu će u posljednje dvije utakmice biti dovoljan i jedan bod da osigura najmanje treće mjesto i proljeće u Europi.

Pobjeda protiv Genka na Maksimiru u petom kolu donijela bi Dinamu sigurno drugo mjesto i ostanak u Europa ligi, hrvatski prvak bi tada imao devet bodova što bi bilo nedostižno i Genku i Rapidu (jer Dinamo ima bolji međusobni omjer s Austrijancima).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.