Što donosi četvrtfinale Lige prvaka?

AppleMark

U švicarskom Nyonu u petak smo doznali parove četvrtfinala Lige prvaka, a najviše neizvjesnosti donose dvoboji Barcelona – Atletico Madrid, te PSG – Manchester City, dok je madridski Real favorit protiv Wolfsburga, kao i minhenski Bayern protiv Benfice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je dobila zadnjih šest utakmica u domaćem prvenstvu i kupu, ali u četvrtfinalu Lige prvaka u sezoni 2013-14. bolji je bio Atletico. Tada je prva utakmica na Camp Nou završila 1-1, a u uzvratu je Atletico na svom stadionu slavio 1-0. Treba reći i da je Leo Messi protiv Atletica odigrao 27 susreta, te je zabio 25 golova, i čak tri “hat-tricka”.

Trener Atlética Diego Simeone izjavio je da jedva čeka prvu utakmicu: “Mislim da nema boljeg motiva negoli igrati protiv vjerojatno najbolje momčadi na svijetu”.

Clemente Villaverde, direktor Atlética, smatra da su izgledi za prolaz 50-50.
“Iako smo obje prvenstvene utakmice ove sezone izgubili (1-2), pokazali smo da možemo ravnopravno igrati protiv Barce. Samo trebamo igrati svoju igru, i to najbolje što možemo”, rekao je Villaverde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski direktor Barcelone Javier Bordas nije bio zadovoljan ždrijebom: “Mislim da smo dobili najtežeg protivnika. Atletico ima najbolju obranu od svih momčadi koje su preostale u Ligi prvaka, ali i u napadu su vrlo opasni”.

Francuski prvak PSG, nakon što je izbacio Chelsea, ponovno ide na engleski klub, Manchester City, koji je prvi puta izborio polufinale LP.

Trenera Cityja Manuela Pellegrinija najviše veseli činjenica što se uzvrat igra na domaćem terenu.
“Teško je reći što je dobar ždrijeb, jer u četvrtfinalu Lige prvaka imate samo jake ekipe. Barcelona se malo izdvaja, a sve ostale momčadi su podjednake. Što se mene tiče, uvijek mi je draže kad uzvrat igramo na domaćem stadionu”, rekao je Pellegrini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski direktor Manchester Cityja Txiki Begiristain sretan je što su izbjegli Bayern, kojeg vodi njihov budući trener Pep Guardiola: “Dobro je što smo izbjegli Bayern. No, PSG je vrlo jak protivnik, imaju dosta zvijezda, ali istodobno su vrlo izbalansirana momčad, jaka na svim pozicijama. Vjerujem da možemo proći u polufinale, ali samo ako ćemo odigrati najbolje utakmice u ovoj sezoni”.

PSG je ove sezone u LP izgubio samo jednu takmicu, u grupnoj fazi protiv Reala (0-1), a predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi pun je optimizma.

“Poznato je da su naše ambicije u Ligi prvaka velike. Respektiramo Manchester City, ali vjerujem u snagu naše ekipe. Vjerujem da ćemo nakon 21 godine ponovno biti u polufinalu Lige prvaka”, izjavio je Nasser Al-Khelaifi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 1995. PSG je u četvfrtfinalu eliminirao Barcelonu, da bi ih u polufinalu zaustavio AC Milan.

Iako je Real veliki favorit u dvoboju protiv Wolfsburga, direktor madridskog kluba Emilio Butragueno, po običaju, vrlo je oprezan: “Kad igrate protiv njemačkih klubova valja izbjegavati riječ favorit. Wolfsburg ima kvalitetne igrače, uvjerljivo su prošli u četvrtfinale, a u grupnoj fazi bili su prvi, iako su imali vrlo jake protivnike, Manchester United, PSV i moskovski CSKA”.

Napadač “vukova” Bas Dost smatra da oni nemaju što izgubiti: “Igrati protiv Reala je ostvarenje sna, ali budite sigurni da nećemo biti samo promatrači”.

“Za mene kao trenera najvažnije je pitanje kako ući u utakmice, sa malo defenzivnijom postavom, ili kao što inače igramo, napadački. Kako god bilo, imamo priliku pokazati što znamo, i to na najvećoj nogometnoj sceni”, rekao je trener Wolfsburga Dieter Hecking.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da je Bayern najbolje prošao na ždrijebu. Njemački klub je izbacio Benficu dva puta u Kupu prvaka, u sezoni 1975/76., te 1981/82. Posljednji puta igrali su u osmini finala Kupa Uefe u sezoni 1995/96., a Bayern je slavio u obje utakmice (3-1 i 4-1).

“Mogli smo dobiti puno težeg protivnika, ali Benficu treba respektirati. Prošle sezone u nokaut fazi smo imali velikih problema protiv Porta”, kazao je veznjak Bayerna Xabi Alonso.

Naime, prošle sezone u prvoj utakmicu Bayern je izgubio 1-3, ali je u uzvratu na svom terenu pomeo Porto sa 6-1.

I dok je Alonso oprezan, njegov suigrač Franck Ribéry zadovoljan je ždrijebom i siguran je u prolazak.

Europska liga: Borussia dočekuje Juergena Kloppa i Liverpool

Četvrtfinalne parove Europske lige čine Braga – Šahtar, Villarreal – Sparta Prag, Athletic Bilbao – Sevilla i Borussia Dortmund – Liverpool, odlučeno je u petak ždrijebom u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Braga i Šahtar su igrali 2010./2011. u Ligi prvaka i obje je utakmice dobio Šahtar. Villarrealu i Sparti ovo će biti prvi međusobni ogled.

Petoplasirana momčad španjolskog prvenstva Sevilla i šestoplasirani Athletic Bilbao susreću se prvi put u nekom europskom natjecanju.

Liverpool pod Juergenom Klopppom ide na njegovu bivšu momčad dortmundsku Borussiju. Liverpool je osvojio Europsku ligu 2001. na stadionu Westfalenstadion u Dortmundu.

Prve utakmice četvrtfinala igraju se 7. travnja, a uzvrati su na rasporedu 14. travnja. Finale se igra 18. svibnja u Baselu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.