Što im ovo treba? U Njemačkoj sumnjaju da su ih Francuzi u polufinalnu Eura pobijedili zbog dopinga!

Foto: fah

Francuska se još uvijek nije oporavila od šokantnog poraza u finalu Europskog prvenstva, koje su mnogi mediji, pa čak i u Hrvatskoj, proglasili formalnošću, a već im stiže novi udarac,  potencijalno opasniji od udarca koji su im zadali Portugalci na Stade de Franceu pobijedivši ih nakon produžetaka (1:0) pogotkom Edera u polufinalu Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, njemački mediji, a prije svih Bild, pišu kako je u svlačionici francuske reprezentacije nakon polufinalne utakmice protiv Njemačke pronađena kutija, navodno se u kutiji nalazila prazna tuba Guronsana. Radi se o stimulansu kojeg sportaši koriste za brži oporavak, a koji im poboljšava koncentraciju te izvedbu na terenu. Međutim, ovo bi se ipak moglo smatrati promašenim “izletom” s obzirom kako se spomenuti kofeinski stimulans ne nalazi na listi zabranjenih supstanci, iako Nijemci tvrde da Svjetska antidopinška agencija (WADA) svaku supstancu koja sportašima daje prednost pred drugima u smislu poboljšane izvedbe smatra nedozvoljenom. Je li baš tako i što ako je, kakve to posljedice može imati na rezultat polufinalne utakmice Europskog prvenstva? Zapravo, nikakve.

Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona

“Za mene je  Guronsan doping, već je dokazano da taj kofein pobojšava izvedbu i kognitivne sposobnosti.  Sportaši brže reagiraju i zato smatram kako je ovo nedopustivo”, izjavio je za njemački Bild stručnjak iz područja dopinga, profesor Fritz Sörgel.  Naravno, ovakve bombastične “optužbe” koje dolaze iz Njemačke, odnosno, jednog dijela Njemačke, svakako neće biti bez odgovora “druge strane.” Naime, ako je Francuzima “doping” trebao pomoći to nije učinio, jednostavno, Njemačka je u polufinalu bila puno bolja, više trčala, imala veći posjed lopte, no, nisu imali raspoloženog strijelca koji bi takvu igru u polju kapitalizirao. Mnogi se pitaju što ovakve optužbe ili insinuacije trebaju Nijemcima budući da je Njemačka ipak najveća nogometna sila na svijetu trenutno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.