Što kažu igrači i klubovi o sukobu Grezde i Čolaka?

Foto: fah

Nakon incidenta poslije utakmice polufinala Kupa između Osijeka i Rijeke u kojemu je Eros Grezda napao Antonija Čolaka, prvo se očitovao i sam igrač Osijeka službenim priopćenjem na stranici osječkog prvoligaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cijelosti prenosimo njegovo očitovanje situacije koja se dogodila na parkingu riječkog stadiona Rujevica.

– Jako mi je žao što sam se našao u središtu medijske pozornosti, a posebno u kontekstu svega onoga što se prethodno događalo na terenu, za vrijeme utakmice s Rijekom. Svi smo, pa tako i ja, bili jako frustrirani činjenicom da smo kao sportaši oštećeni u dvoboju i uskraćeni za veliku pobjedu kojoj smo bili nadomak. Nije lako nama na travnjaku istrpiti nepravdu i ostati miran, a posebno kada te uz sve to netko vrijeđa i omalovažava. Kada je pritom još i riječ o grubom vrijeđanju na osobnoj i nacionalnoj osnovi, onda sam kao čovjek, prvenstveno, ali i kao sportaš posebno osjetljiv. Toga je bilo još tijekom same utakmice, a provokacije su uslijedile i po njezinu završetku, dok sam se sa svojim suigračima nalazio ispred klupskog autobusa, pored kojega je provocirajući prolazio protivnički igrač Čolak. Znači, cijelo vrijeme sam bio suočen s njegovim provokacijama. Živim u Hrvatskoj već jako puno godina, izvršavam sve svoje obveze i poreze plaćam ovdje te je zadnje što zaslužujem da me netko omalovažava i vrijeđa na nacionalnoj osnovi. Stoga ću u skladu s tim poduzeti sve odgovarajuće pravne korake da zaštitim svoju čast i ugleda, poručio je Grezda.

Priopćenjem su se oglasili i iz Rijeke – Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora i Čolak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Htio bi naglasiti da s Osijekom kao klubom imamo dobre odnose, te da imamo mnoštvo prijatelja u Osijeku. Rijeka kao klub, ali i cijelo društvo, moramo imati nultu toleranciju na nasilje. Stvari koji se događaju na terenu dok su uzavrele strasti su jedno, ali sat vremena nakon utakmice ovakve stvari se ne bi se smjele događati i ne služe na čast nikome. Posebno mi je žao što je meta napada bio Antonio Čolak, koji je jedan od najprofesionalnijih, najljubaznijih, najtoplijih i najboljih ljudi koji su ikad nosili dres našeg kluba. Zato sam još više iznenađen cijelom situacijom. Što se tiče kluba, mi neće povlačiti pravne korake prema Osijekovom igraču, želimo mu da dođe do spoznaje da njegovo ponašanje ne služi na čast njemu i niti jednom sportašu, te da mu se takvo što nikad ne ponovi, rekao je Mance.

Antonio Čolak je naglasio kako mu je žao što je došlo do incidenta.

– Žao mi je što došlo do spomenutog incidenta jer s Gredzom i igračima Osijeka, na terenu i izvan njega, nisam imao nikakvih problema. Na terenu vladaju emocije, a van terena pružimo si ruke i svi smo sportski prijatelji. Kada sam pomislio da je fizički napad najgore šta se dogodilo pročitao sam laži izrečene danas u priopćenju objavljenoj na službenoj stranici NK Osijek u kojoj me se proziva za vrijeđanje na nacionalnoj osnovi koje se nije dogodilo i nema veze s istinom. Ovim putem poručujem mu da mu opraštam, a za njegovo dobro nadam se da će potražiti pomoć stručnjaka jer koliko su me informirali ovo mu nije bio prvi incident takve prirode. Drago mi je da sam ostao smiren u toj situaciji jer ne odobravam nikakvo nasilje i bila bi kriva poruka svim mladima, kojima smo mi nogometaši uzor, da sam uzvratio na bilo koji način, rekao je Čolak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.