Što se događa s Kramarićem, zabio je Šveđanima, ali neće igrati protiv Francuza?

Zagreb, 13.10.2020 - Trening Hrvatske nogometne reprezentacije pred sutrašnju utakmicu Lige nacija protiv reprezentacije Francuske na maksimirskom stadionu. Na slici izbornik Zlatko Dalic, Andrej Kramaric. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras na Maksimiru od 20:45 igra jako tešku utakmicu 4. kola Lige nacija protiv svjetskih prvaka Francuza. Hrvatska, podsjetimo, nikad nije pobijedila Francusku, a s njom se čak u dva navrata susretala u završnicama svjetskih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinoć su Vatreni odradili posljednji trening prije utakmice, osnovno je zapravo pitanje koga će izbornik Zlatko Dalić gurnuti u vatru. Od ranije ozlijeđeni su Ante Rebić i Šime Vrsaljko, a nedavno se od hrvatskog dresa oprostio Ivan Rakitić. Srećom, tu je jedan i jedini, neuništivi čovjek od čelika, Luka Modrić, u kojeg se navijači naše reprezentacije itekako uzdaju.

Na golu će braniti Dominik Livaković i tu ne bi trebalo biti neke dvojbe. Nema dvojbe navodno ni kad je obrana u pitanju, stoperski par činit će iskusni dvojac Dejan Lovren i Domagoj Vida.  Hoće li igrati i Filip Uremović? Prema svemu sudeći Duje Ćaleta – Car neće, izbornik bi ga mogao odmoriti, igrao je vrlo solidno protiv Šveđana. Spominje se ulazak Borne Barišića, a na klupu bi mogao Melnjak.

Podsjetimo, prije zadnjeg treninga, na tiskovnoj konferenciji, izbornik Dalić najavio je borbu za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Briga me kako, znamo kako ne smijemo. Igramo na rezultat, ne za ljepotu. Čvrst blok i disciplina. Mi tu nešto kombiniramo i pokušavamo, a oni dođu i zabiju ti četiri gola. Dvaput smo bili bolji, iako smo izgubili. Želim da ih konačno srušimo”.

Osnovno je pitanje hoće li ili neće moći Andrej Kramarić, koji nije trebao igrati, barem prema najavama, ni protiv Švedske pa im je presudio pogotkom u drugom poluvremenu. Doduše najbolji igrač Hoffenheima nije protiv Švedske krenuo od početka, već je ušao u nastavku, što se pokazalo kao dobitni potez. Hoće li, dakle, igrati protiv svjetskih prvaka? Navodno Kramarić ima problema s preponama te tako malo trenira, a malo ne, kako stvari stoje više je šanse da ne zaigra, što je onda novi problem za Dalića. Ako neće biti Kramarića Perišić će s lijevog na desno krilo, a mladi Domagoj Bradarić će igrati na lijevoj strani.

“Perišić može gore desno, Bradarić lijevo, to je opcija koju razmatramo. Vidjet ćemo još što će biti s Kramarićem. Da, Bradarić može držati lijevu stranu, to ne bi bila greška. U svakom slučaju trebali bismo vidjeti što na desnoj strani mogu Kramarić ili Perišić”, Dalić je najavio još jučer poslijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glede sredine terene, zbog žutih kartona neće biti Marcela Brozovića, igrat će Luka Modrić, Mateo Kovačić, možda Badelj, u prema naprijed Nikola Vlašić, već spomenuti Perišić, Dinamovac Bruno Petković. Protiv Švedske vrlo dobar Josip Brekalo, koji je igrao prvenstveno odlično protiv Švicarske, trebao bi se odmoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.