Sudačka komisija HNS-a: Pogodak Dinama ispravno nije priznat

Foto: fah

Komisija nogometnih sudaca HNS-a objavila je sudačku analizu 18. kola SuperSport HNL-a. Izdvojene su tri situacije i to s dvije utakmice – Osijeka i Rijeke te Dinama i Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Patrik Kolarić ispravno je dosudio kazneni udarac za Rijeku te donio dobru odluku o opomeni za igrača Rijeke u kasnijoj situaciji.

Pogodak Dinama ispravno nije priznat nakon intervenije VAR-a, a na toj utakmici sudac je bio Duje Strukan, a VAR sudac Ivan Bebek.

Sudačku analizu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OSIJEK – RIJEKA

Sudac: Patrik Kolarić. Pomoćni suci: Ivan Starčević i Mile Varivoda. VAR sudac: Ante Čuljak.

35. minuta: Dosuđeni kazneni udarac ispravna je odluka suca utakmice. Igrač Osijeka unutar vlastita kaznena prostora nedopušteno je proširio obujam vlastita tijela rukom koja zaustavlja loptu. Ovaj incident razmatranjima PNI-e smatra se prekršajem “kažnjive igre rukom”.

60. minuta: Izdana opomena igraču Rijeke, slijedom nesmotrenog starta, ispravna je odluka suca utakmice. Iako igrač koji je počinio prekršaj koristi visoki intenzitet i brzinu, posljedično ostvareni kontakt sa suparnikom je marginalan te se ne može jasno razmatrati prekršajem “grube igre”. KNS HNS-a u incidentima ovakve prirode disciplinsku mjeru suca, donesenu u terenu za igru, smatra konačnom te se ne očekuje VAR intervencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO – GORICA

Sudac: Duje Strukan. Pomoćni suci: Alen Jakšić i Goran Perica. VAR sudac: Ivan Bebek.

2. minuta: Pogodak Dinama nakon ispravne intervencije VAR suca nije priznat. Postignutom pogotku u APP pregledu prethodi incident na sredini igrališta u kojem branič Dinama, nakon prekršaja nad suparnikom, dolazi u posjed lopte. Sudac utakmice nakon OFR pregleda snimke prepoznao je prekršaj koji prethodi pogotku i ispravno nastavio igru izravnim slobodnim udarcem u korist Gorice, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.