Šuker o potrazi za novim reprezentativcima, Modriću, Rakitiću…

Foto: fah

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker u intervjuu za španjolski sportski list AS poručio je kako će diljem svijeta tražiti igrače hrvatskog porijekla koji bi mogli igrati za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Imamo puno velikih projekata na putu, uključujući organiziranje natjecanja za hrvatske nogometaše u SAD-u, Kanadi, Argentini, Čileu, Australiji i drugim zemljama sa snažnom hrvatskom dijasporom. U usporedbi s Njemačkom, Španjolskom, Francuskom, Italijom ili Engleskom mi imamo malu populaciju pa trebamo identificirati sve talentirane hrvatske igrače, u svim kutevima svijeta”, poručuje.

“Za nas u Hrvatskoj bilo bi dobro da Luka Modrić dođe na EURO s odigranih 35 do 40 utakmica umjesto 55 do 60. Iduća sezona, s napunjenim kalendarom, bit će izazovna za sve. U ovoj točki njegove karijere smatram da bi mu bilo bolje da ne igra sve utakmice”, izjavio je Šuker.

“Luka je fenomen, u rujnu će napuniti 35 godina, sve je osvojio u karijeri, a još uvijek ima istu ambiciju, strast i glad za nogometom, poput mladog igrača. Luka dobro čuva svoje tijelo, a na terenu nastavlja pokazivati prvoklasni nogomet. Vjerujem da Real Madrid to poštuje te cijeni sve ono što je on učinio ondje proteklih godina. Zbog toga vjerujem da će imati za njega mjesta sve dok bude igrao na ovoj razini”, napomenuo je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je i o Ivanu Rakitiću.

“Ne sudjelujem u dnevnim aktivnostima Barcelone pa ne mogu suditi je li Ivan bio nepošteno tretiran, to samo on zna. Znam da je ponosan što nosi Barcin dres i da uvijek daje sve od sebe. Ima više od 300 nastupa za Barcu, osvojio je puno trofeja te je bio ključni igrač u brojnim važnim utakmicama. Osim toga je veliki radnik na terenu, usmjeren na momčad, ima liderske sposobnosti i nikada ne radi probleme u svlačionici. Vjerujem da su svi treneri i klubovi i više nego sretni što imaju takvog igrača”, odgovorio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.