Superkup – u hrvatskom klasiku Rijeka i Dinamo bore se za prvi trofej sezone…

Foto: fah

Završio je i kratki ljetni predah, pred vratima je nova sezona na hrvatskim nogometnim travnjacima, ne računajući, naravno, činjenicu da je Hajduk već startao na Malti u sklopu pretkola Europske lige. Dinamo i Rijeka, hrvatski prvak i pobjednik Kupa Hrvatske, otvaraju sezonu na hrvatskom tlu utakmicom Superkupa. Tko pobjedi, naravno, osvojit će prvi trofej sezone te ujedno biti i u psihološkoj prednosti za nastavak sezone nakon koje slijedi novo veliko reprezentativno takmičenje – Europsko nogometno prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, utakmica Superkupa igra od 20 sati, a na drugom programu prenosit će je i Hrvatska televizija na svom drugom programu.

DINAMO: Livaković – Stojanović, Lešković, Perić, Leovac – Gjira – Hajrović, Gojak, Kadzior, Oršić – Gavranović

RIJEKA: Sluga – Raspopović, Župarić, Punčec, Tomečak – Kvržić, Capan, Lepinjica, Halilović, Gorgon – Čolak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči Superkupa trener Dinama, Nenad Bjelica, rekao je kako jedva čeka početak utakmice jer ga, kako priznaje, još uvijek ”peče poraz u finalu Kupa” protiv Rijeke, koja je nakon odlaska slovenskog trenera Matjaža Keka ponovno dobila na klupi novog trofejnog stručnjaka, bivšeg igrača Dinama i bivšeg hrvatskog reprezentativca, Igora Bišćana. S obzirom na Bjelicu u Dinamu te Bišćana u Rijeci mnogi su već sudar Dinama i Rijeke okarakterizirali kao sudar dvije trenerske koncepcije, hrvatski trenerski klasik.  Uostalom Bjelica je s Dinamom prošle sezone usprkos porazu u finalu Kupa nadmašio sva očekivanja, nakon gotovo pola stoljeća Modri su dočekali europsko proljeće, a otišli su korak dalje, stigli nadomak četvrtfinala Europske lige, u osmini finala uz dosta nesreće poraženi su od jake portugalske Benfice. S druge strane malo je tko očekivao da će Bišćan, koji nije baš uz gromoglasni pljesak Armade dočekan u Rijeci, s Rijekom vrlo brzo uspjeti pronaći put prema novom trofeju.

Naravno, od iduće sezone dva hrvatska kluba sudjelovat će u kvalifikacijama za Ligu prvaka, Bišćan s jedne i Bjelica s druge strane imaju zadatak da budu sa svojim klubovima dio tih kvalifikacija.  Dakako, vjerojatno će se nešto pitati i Hajduk, Osijek… Superkup je tek ”predjelo” uoči veliki prvenstvenih ”obračuna”, uz dodatak da je Bišćan jedini trener koji s Bjelicom ima pozitivan omjer u HNL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.