Sva imovina obitelji Ive Majoli neće biti dovoljna za dug od 59 mil. kuna?

Foto: Bill Mitchell./wikimedia

Najbolja hrvatska tenisačica svih vremena, Iva Majoli, morat će proći pakao stečaja i početi ispočetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Trgovački sud u Zagrebu za 7. prosinca zakazao je službeni početak stečaja imenujući stečajnog upravitelja. Sada vjerovnik, tvrtka H-ABDUCO, sljednica Hypo Leasing Kroatiena, nekadašnje Hypo Banke, a današnjeg Adikka, tvrdi da dug koji je narastao na više od 59 milijuna kuna neće moći naplatiti.

Taj vjerovnik ima pravo na sve što obitelj Majoli ima, stanove na Trgu bana Jelačića i u Teslinoj, teniski centar na Cmroku, restoran u Novom Vinodolskom – to bi vrijedilo oko 35 milijuna kuna, stanovi nešto više od osam milijuna, teniski centar 21, a restoran 5,6 milijuna kuna. Nije dovoljno da se dug u cijelosti isplati, navode mediji.

“Dosta je tome kumovao restoran, još plaćamo golemi kredit i na to se ponajviše odnose dugovi. Ali nikakve ovrhe neće biti, vrlo ćemo brzo riješiti situaciju i sve staviti iza sebe. To su iste stvari s kojima se susreće bilo koji drugi građanin ove zemlje. Po čemu je to Iva Majoli drukčija? Najbolje da me svi ostave na miru”, govorila je prije tri godine za vecernji.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iva Majoli nije jedina u svijetu sporta u ovakvoj situaciji.

Magazin Sports Illustrated prije nekoliko je godina proveo opsežnu analizu prema kojoj je čak oko 80 posto igrača američkog nogometa (NFL) otišlo u bankrot ili se nalazi na rubu bankrota u samo dvije godine nakon završetka igračke karijere, a 60 posto košarkaša u NBA ligi izgubi svu zaradu u pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.