Švedska pobijedila Francusku u polufinalu Svjetskog prvenstva

Foto: fah

Rukometna reprezentacija Švedske po mnogima je iznenadila Francusku te se plasirala u finale Svjetskog prvenstva. Na kraju je završilo 32:26 za Šveđane, čija je pobjeda iznenađenje samo za one koji utakmicu nisu gledali. Švedska je zasluženo dobila Francuze te su ovom pobjedom osigurali barem srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmicu je Švedska ušla puno bolje, igrali su brz i efikasan rukomet, od samog su starta vodili te su tek jednom to vodstvo propustili. Naime, Francuska je uspjela u jednom trenutku napraviti seriju od 3:0 te su poveli 7:6. I to je bilo uglavnom sve.

Gol Šveđana sjajno je branio Andreas Palicka, imali su Šveđani puno manje pogrešaka od Francuske u prvom dijelu susreta. Švedska je djelovala jako dobro i na odmor je otišla s tri gola prednosti 16:13.

Na početku drugog poluvremena Francuska je uspjela stići na samo gol zaostatka (16:15), međutim, Šveđani nisu dozvolili potpuni preokret. Švedska je iskoristila svaku pogrešku koju je iskoristiti mogla, dok s druge strane golmani francuske reprezentacije nisu briljirali. Švedska je u 42. minuti otišla na plus pet, 23:18. Francuska Šveđanima nije uspjela ozbiljno zaprijetiti te Šveđane u finalu čeka pobjednik polufinalnog susreta između Španjolske i Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Kod Šveđana s 11 golova najbolji je bio Hampus Wanne, a Pattersson je dodao šest golova. Golman Palicka je imao 12 odbrana. Kod Francuske Descat je zabio pet pogodaka. Premalo za ozbiljnije zaprijetiti danas razigranim Šveđanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.