Švicarci proveli čak 10 tisuća simulacija Eura: Evo što predviđaju Hrvatskoj

epa11398277 Portugal player Goncalo Inacio (L) in action against Croatia player Ande Budimir (C) during the international friendly soccer match Portugal vs Croatia, in Oeiras, Portugal, 08 June 2024. EPA/RODRIGO ANTUNES

U petak počinje Europsko nogometno prvenstvo utakmicom domaćina Njemačke i Škotske, dok će hrvatska reprezentacija svoj prvi susret odigrati u subotu u 18 sati protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Swiss Football Data, stranica koja se bavi statistikom u švicarskom i međunarodnom nogometu, na temelju FIFA-ine rang-ljestvice, ELO ratinga i prosječno osvojenih bodova u proteklih pet utakmica napravila je svoju prognozu.

Proveli su deset tisuća simulacija, a prema njima Hrvatska ima 7.4 posto za osvajanje Eura, po čemu je peta iza Belgije (12.4 posto), Španjolske (15.8 posto), Francuske (16.1 posto) i Portugala (20 posto).

Iza Dalićevih izabranika ostali su Nizozemska (5.7 posto), Engleska (5.4 posto), Njemačka (4.6 posto), Italija (4.1 posto) i Austrija (2.5 posto). Na dnu su Gruzija i Slovačka s 0 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu da Hrvatska ima 26 posto šanse da završi kao prva u skupini B, dok Španjolska ima 49 posto, Italija 24 posto, a Albanija dva posto. Objavili su i postotke za pojedinačne utakmice grupne faze, pa tako Hrvatska ima 31 posto za pobjedu protiv Španjolske, 74 posto protiv Albanije i 45 posto protiv Italije. Utakmica s Talijanima prema ovim izračunima jedna je od najizjednačenijih na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.