Svjetski kup, gimnastika: Christina Zwicker u prvom finalu u karijeri

Foto: fah

Mlada, 15-godišnja hrvatska gimnastičarka Christina Zwicker na Svjetskom kupu u portugalskom Guimaraesu ostvarila je plasman u svoje prvo finale u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državna viceprvakinja na parteru osvojila je sedmo mjesto današnjih kvalifikacija s ocjenom 12,050 te se plasirala u nedjeljno finale. Nakon prve dvije postaje svjetskog kupa, one u Osijeku i Kopru, čini se kako je portugalska klima bila najpogodnija za vježbu u pratnji Bizetove Carmen.
Osim odlično odrađenih kvalifikacija na parteru, Christina je ranije poslijepodne nastupila i u kvalifikacijama natjecanja na gredi. Mlada Zwicker s ocjenom 11,500 plasirala se na 11. mjesto te dobila status treće rezerve u nedjeljnom finalu. Na gredi je nastupila još jedna mlada hrvatska gimnastičarka – Tina Zelčić, koja je zauzela 15. mjesto (11,200).
“Danas sam radila dvije sprave – gredu i parter. Greda je bila bez pada, međutim malo nesigurna i završila sam kao jedanaesta. Onda je došao parter, i eto – finale, moje prvo u životu u Svjetskom kupu. Napravila sam solidnu vježbu s nešto grešaka i sigurna sam da to može i puno bolje. Sad imam još dva dana za usavršiti te sitnice i u finalu se nadam najboljem”, kazala je Christina.
Prvo mjesto u kvalifikacijama partera zauzela je Britanka Emily Thomas s ocjenom 13,050, dok je drugoplasirana bila Kanađanka Isabela Onyshko (13,000). Finale partera na rasporedu je u nedjelju od 16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.