Svjetski kup gimnastika: Kovačević treći na preči

Foto: fah

Nakon Jakova Vlaheka koji se na postolje konja s hvataljkama popeo u subotnjem dijelu finala na gimnastičkom natjecanju za Svjetski kup u Varni, u nedjelju je u finalu preče do bronce došao njegov kolega iz ZTD Hrvatskog Sokola, 22-godišnji Anton Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

U svom prvom nastupu nakon teškog pada u travnju u finalu Europskog prvenstva u rumunjskom Cluju, Anton je u Bugarskoj pokazao da se uspješno oporavio, izveo je vježbu sa startnom ocjenom od 6,1 i na kraju skupio 14,150 bodova.

Sa 0,050 bodova više od njega bolji su bili samo zlatni Brazilac Caio Souza i srebrni Kolumbijac Jossimar Orlando Calvo Moreno (obojica 14,200).

“Uživao sam u nastupu. Konačno sam onaj pad u Cluju ostavio iza sebe i otvorio novu stranicu. Prije kvalifikacija sam imao tremu, vratile su mi se u glavu crne slike iz Cluja, ali u finalu sam bio potpuno miran”, izjavio je Kovačević nakon osvajanja brončanog odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dani nakon EP-a nisu bili lagani. Tek nakon šest tjedana rehabilitacije opet sam se popeo na preču, ali išli smo korak po korak. Trener Ratko Jovanović bio je strpljiv samnom, puno su mi pomogli ljudi iz Poliklinike Patela i evo, vratio sam se. Iako, prava forma tek dolazi, sve tempiramo za Svjetsko prvenstvo u Montrealu koje nas čeka početkom listopada”, dodao je Kovačević.

Vrlo zadovoljan bio je i njegov trener Ratko Jovanović.

“Ova medalja je više od očekivanoga. Došli smo ovdje da se oslobodni straha i sada stvarno možemo reći da je Cluj iza njega. Bio je miran, pun samopouzdanja, čiste glave i jako sam ponosan na ovo što je napravio. Da nije imao iskorak na saskoku zbog kojeg je dobio odbitak 0,3, čak bi osvojio zlato.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku reprezentaciju već sljedećeg tjedna čeka novi turnir Svjetskog kupa, a u mađarskom Szombathelyu će od 8. do 10. rujna nastupiti Robert Seligman, Filip Ude, Krešimir Majdandžić, Ema Kajić, Ana Đerek, Tijana
Tkalčec i Petra Furač.

Finale – preča
1. Caio Souza (Bra) 14,200
2. Jossimar Orlando Calvo Moreno (Kol) 14,200
3. ANTON KOVAČEVIĆ (HRV) 14,150
4. Andrej Lihovicki (Bje) 13,700
5. Oleg Vernajev (Ukr) 13,050
6. Petro Pahnjuk (Ukr) 12,500
7. Loris Frasca (Fra) 12,350
8. Kevin Lytwyn (Kan) 11,150

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.