Veliki uspjeh hrvatske gimnastike: Jakov Vlahek u svom prvom nastupu u finalu Svjetskog kupa osvojio broncu

Foto: Snimka zaslona

Hrvatski gimnastičar Jakov Vlahek u svom je prvom nastupu u finalu Svjetskog kupa u bugarskoj Varni osvojio broncu na konju s hvataljkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj 19-godišnji član ZTD Hrvatskog Sokola u finalu je za svoju vježbu dobio ocjenu 13,900 (start 5,5) i tako osigurao treće mjesto iza zlatnog Bjelorusa Andreja Lihovickog (14,600) i srebrnog Francuza Cyrila Tommasonea (14,100).

Vlahek je prije samo dva tjedna na Univerzijadi u Taipeiju zauzeo 18. mjesto na konju s hvataljkama, a na istoj spravi je 2014. bio peti u finalu Olimpijskih igara mladih u Nanjingu. Ovo mu je tek prva prava seniorska sezona i rezultatom u Varni dodatno je potvrdio mjesto u hrvatskoj reprezentaciji uoči nadolazećeg Svjetskog prvenstva u Montrealu.

Učenik trenera Lucijana Krcea do tada će imati još jedan nastup na Svjetskom kupu, od 16. do 18. rujna u Parizu kada će na konju s hvataljkama nastupiti uz iskusnog Roberta Seligmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo mi je tek drugi nastup na Svjetskom kupu, prvo finale i odmah medalja”, oduševljen je bio zagrebački gimnastičar.

“Nisam se preplašio svih tih puno iskusnijih konjaša, nisam se zamarao s njihovim imenima i medaljama, shvatio sam ovo kao i svako drugo natjecanje i samo napravio ono što sam trenirao. Išao sam na sve ili ništa, pa makar i pao, samo da kasnije mogu reći da sam dao sve od sebe”, rekao je Vlahek nakon finala.

U nedjelju će u Varni u finalu na preči nastupiti Anton Kovačević, finalist ovogodišnjeg Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.