Zašto je i kako Messi htio poniziti Lewandowskog?

epa10949591 Argentine international Lionel Messi wins the Ballon d'Or 2023 during the Ballon d'Or 2023 ceremony at the Theatre du Chatelet in Paris, France, 30 October 2023. EPA/MOHAMMED BADRA

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena definitivno je argentinski čarobnjak lopte Lionel Messi. Nakon što je Argentina pod njegovim vodstvom osvojila Svjetsko prvenstvo te prije toga (2014.) igrala i finale najvećeg nogometnog natjecanja na svijetu Messi je bez dvojbe stao uz bok svom nogometnom idolu, danas, nažalost, pokojnom Diegu Maradoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznat kao nogometaš nesklon skandalima

Za razliku od Maradone Messi je poznat kao relativno miran i povučen čovjek te jednako tako korektan nogometaš koji rijetko ulazi u sukobe sa svojim kolegama na terenu.

Drugim riječima, Messi nije sklon skandalima i zato je omiljen kod navijača diljem svijeta. No, i takav Messi imao je svoju ”žutu minutu” te je imao namjeru poniziti rivala, dogodilo se to samo jednom, a Argentinac je o tome otvoreno progovorio.

“Ignorirao sam ga tijekom utakmice, bio sam ljut i smatrao sam da nije trebao reći takve stvari. Jesam li ga namjerno driblao? Jesam”, iskren je Messi, a protivnik o kojem je govorio je zapravo poljski reprezentativac Robert Lewandowski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zasmetale su mi njegove izjave jer sam zaista mislio ono što sam rekao o njemu i nisam očekivao da će tako uzvratiti”, poručio je jedan od najboljih nogometaša svih vremena i bivši nogometaš Barcelone.

Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Susret o kojem je Messi govorio je zapravo utakmica na Svjetskom prvenstvu u Kataru, kada je Argentina u grupnoj fazi odmjerila snage sa Poljskom. Razlog leži u riječima koje je aktualni nogometaš Barcelone izgovorio nakon što je Messi uzeo Zlatnu loptu 2021. godine. Naime, Messi je tijekom dodijele Zlatne lopte 2021. godine rekao da je Lewa, tada u dresu Bayerna, zaslužio tu nagradu zbog svega što je napravio, ali je Poljak u razgovoru za Bild tada odgovorio kako su Messijeve priče isprazne i da mu ne vjeruje.

Takve su riječi razljutile Messija koji mu se odlučio osvetiti na utakmici SP-a 2022. u Kataru. Messi je na tom Svjetskom prvenstvu osvojio svjetski naslov s Argentinom te je proglašen najboljim igračem turnira. Na putu do finala Messi i Argentina u polufinalu su pobijedili Hrvatsku 3:0, a Messi je briljirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Razgovarali smo se i shvatili da je sve bio nesporazum. Bio je uznemiren jer ono što je rekao nije potpuno prevedeno. Otišao je u Barcelonu i razgovarali smo o klubu, gradu i mnogim drugim stvarima”, rekao je kasnije Lionel Messi.

Velike karijere koje još traju…

Podsjetimo, Lewandowski danas igra za Barcelonu, i to jako dobro, gura ponos Katalonije prema naslovu prvaka Španjolske, a Messi je uspješan, koliko to može tamo biti, u Americi gdje nastupa za Inter Miami. Obojica velikana igraju još uvijek za svoje reprezentacije.

Recimo kako je tijekom bogate karijere Messi osvojio rekordnih osam Zlatnih lopti, a ima i 45 velikih trofeja igrajući za Barcelonu, PSG , Inter Miami i Argentinu. Lewandowski također iza sebe ima veliku karijeru, koja je još u tijeku. no nikada nije osvojio Zlatnu loptu. Možda je ovo baš ta sezona, rekli smo – u Barci igra sjajno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.