100. godišnjica izgradnje nekad popularnog igrališta Građanskog: Ovako je obilježio Dinamo

Foto: snimka zaslona

Ovog listopada obilježava se 100. godišnjica izgradnje nekad popularnog igrališta Građanskog između Kupske i Koturaške ulice. GNK Dinamo tim je povodom otkrio spomen ploču kao podsjetnik na kultno mjesto iz zagrebačke sportske povijesti. Ploča je postavljena na pročelju zgrade HEP-a u Vukovarskoj 37 na prostoru nekadašnjeg igrališta, a otkrili su je predsjednik kluba Velimir Zajec i predsjednik vijeća gradske četvrti Trnje Goran Đulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli GNK Dinamo (@gnkdinamo)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To je velika sreća za nas, veliki jubilej. Ja sam izuzetno ponosan da je Dinamo nasljednik Građanskoga. Sto godina slavimo Građanskog i ovo je velika stvar koju su i Grad i svi ljudi oko toga napravili, postavili ovu krasnu ploču da mlade generacije znaju što se tu dešavalo. Ja prvi nisam znao da je bio stadion. Tako da mi je to sve skupa iznenađenje i lijepo mi se čini, piše HRT.

Osvrnuo se Zajec i na prvu četvrtinu domaćeg prvenstva i nastupe u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U sezonu smo krenuli s jednim dobrim ulaskom u Ligu prvaka. Što je za hrvatski nogomet velika stvar. Nadam se da ćemo uspjeti osvojiti prvo mjesto kako bi to potvrdili sljedećeg godine. Igramo u Ligi prvaka koja je izuzetno jaka. Napravljen je jedan loš i jedan dobar rezultat, koji je mogao biti i bolji da je bilo više sreće. Ali sve u svemu smo zadovoljni s našom ekipom, s našim igračima, s našom publikom koja je nevjerojatna. Dostigli smo i rekordne brojeve po članstvu. Ja sam za sada više nego zadovoljan s ljudima koji rade u klubu, s Izvršnim odborom i sa svima koji su okolo nas.
Jedan od inicijatora spomen ploče je Goran Đulić, predsjednik Gradske četvrti Trnje.

– Iznimno mi je zadovoljstvo biti ovdje s predsjednikom Zajecom, po mojem mišljenju najvećim funkcionerom u Dinamovoj povijesti, kao i s „generalom“ Bjelicom, našim najvećim trenerom nakon Miroslava Ćire Blaževića iz 1982. Okupili smo se na divnom mjestu gdje je obilježena povijest našeg kluba. Vijeće gradske četvrti Trnje prošle je godine na rođendan Građanskog donijelo zaključak kojim pokreće inicijativu prema Dinamu, Zavodu za zaštitu spomenika kulture i HEP-u da se obilježi ovaj povijesni lokalitet, stadion u Koturaškoj u kojem je naš klub osvajao naslove prvaka i na kojem je hrvatska reprezentacija odigrala svoje dvije prve utakmice u povijesti. Moramo baštiniti povijest našeg kluba, ali i gledati prema budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.