Prhki, suhi kolačići neizostavan su dio blagdanskih stolova. Među njima su kolačići i keksići raznih oblika. U božićnom vremenu omiljene su upravo zvjezdice.
Jednostavni recepti postali su imperativ današnjeg nedostatka vremena. Ovo je jedan od njih. Bile s pekmezom ili samo prošarane čokoladom, prhke zvjezdice obavezne su na svakom božićnom tanjuru, piše Janette Razum na portalu Slatki svijet.
Sastojci
Tijesto za kekse
280 g glatkog brašna
200 g maslaca sobne temperature
80 g mljevenih badema
80 g šećera u prahu
prstohvat soli
1 paketić vanilin šećera
100 g arancina
Ostalo
100 g bijele čokolade
arancini/bademovi listići
>Londoneri
Priprema
Sve sastojke za kekse osim arancina stavite u zdjelu i umijesite u glatko, mekano tijesto. Na kraju dodajte sitno nasjeckane arancine. Za tijesto vam je dovoljno 80 grama, ostatak ostavite za dekoraciju.
Tijesto spremite u hladnjak na sat vremena, a zatim ga tanko razvaljajte na silikonskoj podlozi za tijesto.
Pomoću izrezivača za kekse u obliku zvjezdica izrezujte keksiće željene veličine i slažite ih na lagano namašćen lim za pečenje.
Zvjezdice peći na 180°C
Zvjezdice pecite 10-12 minuta na 180°C. Pečene kolačiće ostavite barem 2 minute da se ohlade na limu jer su nakon pečenja krhki. Premjestite ih na rešetku za hlađenje torti i kolača.
Ohlađene zvjezdice prošarajte otopljenom bijelom čokoladom te posipajte arancinima i bademovim listićima.