Svjetski prvaci Martin i Valent Sinković u finalu Luzerna

Foto: fah

Na posljednjoj regati veslačkog Svjetskog kupa u Luzernu Hrvatska će imati samo jednu posadu u A finalu, svjetske prvake u dvojcu na pariće braću Martina i Valenta Sinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća Sinković pobijedili su u svojoj polufinalnoj skupini s vremenom od 6:39.36 minuta, te za gotovo tri sekunde nadmašili najbliže pratitelje, Novozelanđane Roberta Mansona i Chrisa Harrisa. Pobjednici u drugoj polufinalnoj utrci, Nijemci Marcel Hacker i Stephan Krueger bili su za više od tri i pol sekunde brži, te tako najavili zanimljiv obračun u nedjeljnom finalu koji je na programu od 14.33 sati.

Pobjednik prošle regate održane na Bledu u konkurenciji samaca, Damir Martin u Luzernu nije uspio ući među šest najboljih, on je u svojoj polufinalnoj utrci bio četvrti, te će u nedjelju nastupiti u B finalu. Martin je držao četvrto mjesto od samoga starta utrke, a u trećoj je četvrtini utrke previše zaostao za vodećim trojcem, te je ciljem prošao u vremenu od 7:18.66 minuta, više od šest sekundi nakon trećeg Belgijanca Hannesa Obrena (7:12.28). Najbrži je bio Novozelanđanin Mahe Drysdale (7:07.25) ispred Čeha Odreja Syneka (7:10.27).

Sestre Karla i Marcela Milošević su u konkurenciji dvojaca bez kormilara u svojoj polufinalnoj skupini bile su posljednje, šeste s vremenom 8:23.22 minuta, odnosno bile su više od pola sekunde sporije od trećih Kanađanki koje su izborile ulazak u A finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji dvojaca bez kormilara u Luzernu Hrvatska je imala dvije posade, a obje su sudjelovale u C finalu, te su zauzele četvrto, odnosno peto mjesto. David Šain i Mario Vekić su sa 6:40.80 bili uspješniji od Ante Janjića i Marina Begovića sa 6:57.04. Pobijedili su Turci Onat Kazakli i Fuad Rafail sa 6:38.32.

Ženski dvojac na pariće u sastavu Rebeka Babić i Helena Pavković bile su četvrte u C finalu s vremenom 7:16.83, dok su pobijedile Austrijanke Birgit Puehringer i Lisa Farthofer sa 7:05.47.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.