Svjetsko gimnastičko prvenstvo : Tin Srbić u finalu kao peti iz kvalifikacija

Foto: fah

Aktualni svjetski prvak u vježbi na preči Tin Srbić plasirao se u finale ovogodišnjeg Svjetskog gimnastičkog prvenstva u Dohi u svojoj najjačoj disciplini s petim rezultatom kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbić je svoju vježbu odradio još u četvrtak i za nju dobio ocjenu 14.300, ali je za potvrdu plasmana u finale koji je na programu 3. studenoga morao čekati završetak kvalifikacija u petak. Na kraju je završio peti, a ispred njega su Japanac Kohei Uchimura sa 14.600, Amerikanac Samuel Mikulak sa 14.566, Kinez Ruoteng Xiao sa 14.433 i Nizozemac Epke Zonderland sa 14.400.

“S obzirom da nisam krenuo u vježbu kako sam planirao jer nisam napravio cijelu kombinaciju letova, uspio sam ju jako dobro odraditi do kraja. Napravio sam odlično. Prije mjesec dana nisam mogao niti razmišljati o finalu, tako da sam jako zadovoljan. U finalu idem jaču vježbu, početne ocjene 6.4 i iako ju zbog ozljeda nisam stigao uvježbavati, dat ću sve od sebe da se u finalu borim za medalju. Konkurencija je strašno jaka, ovaj put su i Uchimura i Mikulak u finalu uz Zonderlanda i mene, tako da će finale stvarno biti sjajno”, na svoj se nastup u kvalifikacijama osvrnuo Srbić te najavio borbu za novo odličje.

Na preči je nastupio i Anton Kovačević, finalist prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u Cluju koji je za svoju vježbu dobio ocjenu 13.433 te se pritom plasirao na 41. mjesto u konkurenciji od 197 gimnastičara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski viceprvak iz Nanninga Filip Ude s ocjenom 13.000 na konju s hvataljkama svoj je nastup u kvalifikacijama Svjetskog prvenstva završio kao 17. dok je srebrni s Europskog prvenstva u Glasgowu Robert Seligman s nešto slabijom ocjenom 12.400 zauzeo 44. mjesto. Debitant na svjetskoj sceni Leonardo Kušan u svojoj je najjačoj disciplini konju s hvataljkama za korektno odrađenu vježbu osvojio 11.300 bodova što mu je osiguralo 96. mjesto. U konkurenciji konja s hvataljkama nastupila su 202 gimnastičara.

U nedjeljnim kvalifikacijama nastupit će naša jedina predstavnica na Svjetskom prvenstvu u Dohi Ana Đerek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.