Svjetsko prvenstvo 2018. : Igračima 2,4 milijuna dolara nagrade za plasman

Foto: fah

Nigerija će isplatiti 2,4 milijuna dolara (dva milijuna eura) svojim ‘Super Eaglesima’ kao nagradu za plasman na SP 2018., objavio je u srijedu glasnogovornik Nigerijskog nogometnog savez(NFF).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i 2014. to je svota koja predstavlja 30 posto nagrade dodijeljene Nigeriji nakon plasmana na svjetsko prvenstvo.

NFF je već pristao i na odobravanja različitih bonusa i privilegija momčadi kako bi se izbjegao sukob s njom kakav se dogodio na SP 2014.

Tijekom svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu Super Eagles su namjerno izostali s jednog treninga u znak prosvjeda protiv ne isplate nagrade za plasman. To je prisililo tadašnjeg ministra sporta da hitno otputuje u Brazil privatnim zrakoplovom s gotovo četiri milijuna dolara (3,39 milijuna eura) u kovčegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Nigeriju je SP u Rusiji šesto svjetsko prvenstvo, a do sada je tri puta stigla do osmine finala – 1994., 1998. i 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.