Svjetsko prvenstvo, atletika: – Jamjčanin Omar McLeod svjetski prvak na 110 m prepone

Foto: fah

Jamjčanin Omar McLeod u ponedjeljak je na stadionu Queen Elizabeth u Londonu naslovu aktualnog olimpijskog pobjednika na 110 metara prepone dodao i zlatno odličje sa Svjetskog prvenstva, pobijedivši konkurente kao što je to učinio i prije godinu dana u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McLeod je postao prvim svjetskim prvakom s Jamajke u ovoj disciplini, a za zlatno odličje trčao je 13.04 sekundi i za 10 stotinki bio brži od branitelja naslova iz Pekinga, Rusa Sergeja Šubenkova koji u Londonu nastupa kao neutralni sportaš, zbog suspenzije Ruskog atletskog saveza. Šubenkov je srebrom upotpunio svoju kolekciju medalja sa SP-a, jer osim pekinškog zlata iz 2015. ima i broncu iz Moskve 2013.

Brončano odličje je neočekivano osvojio Balasz Baji (13.28) i tako postao prvim mađarskim atletičarom koji je na visokim preponama uspio dotrčati do svjetske medalje.

SP atletika – 110 m prepone (M)
1. Omar McLeod (Jam) 13.04
2. Sergey Shubenkov (ANA-Rus) 13.14
3. Balazs Baji (Mađ) 13.28
4. Garfield Darien (Fra) 13.30
5. Aries Merritt (SAD) 13.31
6. Shane Brathwaite (Bar) 13.32
7. Orlando Ortega (Špa) 13.37
8. Hansle Parchment (Jam) 13.37

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.