Svjetsko prvenstvo biatlon: Šveđanka Oberg olimpijskom dodala i svjetski naslov

Foto: fah

Švedska biatlonka Hanna Oberg nova je svjetska prvakinja u individualnoj utrci na 15 km, u kojoj je u utorak na domaćem terenu u Ostersundu nadmašila sve konkurentice zahvaljujući preciznom gađanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oberg je pogodila svih 20 meta te nakon prošlogodišnjeg trijumfa u ovoj disciplini na Olimpijskim igrama u Pjongčangu osvojila i svjetsko zlato.

Talijanka Lisa Vitozzi je također završila utrku bez promašaja, ali je trkački bila sporija od 23-godišnje Šveđanke te sa 23.6 sekundi zaostatka osvojila srebrno odličje. Francuskinja Justine Braisaz bila je trkački bolja od pobjednice, baš kao i Njemica Laura Dahlmeier, ali su obje imale jedan promašaj na trećem gađanju pa ih je dodatna minuta koštala boljeg plasmana. Na kraju se Francuskinja utješila broncom, a Dahlmeier je nakon brončanih medalja u sprintu i dohvatnoj utrci, ovoga puta ostala na četvrtom mjestu.

Utrke na Svjetskom prvenstvu dio su kalendara Svjetskog kupa u kojem je vodstvo preuzela Lisa Vittozzi sa 818 bodova, 26 više od sunarodnjakinje Dorothee Wierer koja je osvojila osmo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SP biatlon – 15 km (ž)
1. Hanna Oberg (Šve) 35:32.6 (bez promašaja)
2. Lisa Vittozzi (Ita) +23.6 (0)
3. Justine Braisaz (Fra) +32.5 (1)
4. Laura Dahlmeier (Njem) +39.5 (1)
5. Paulina Fialkova (Slk) +45.5 (1)
6. Mona Brorsson (Šve) +49.9 (1)
7. Lisa Hauser (Aut) +53.7 (0)
8. Dorothea Wierer (Ita) +1:06.7 (2)
9. Selina Gasparin (Švi) +1:59.5 (1)
10. Anastasija Merkušina (Ukr) +2:04.6 (1)

SK – ukupno (21/26)
1. Lisa Vittozzi (Ita) 818 bodova
2. Dorothea Wierer (Ita) 792
3. Anastasija Kuzmina (Slk) 718

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.