Svjetsko prvenstvo hokej – Rusija i Kanada u polufinalu

Foto: fah

Hokejaši Rusije i Kanade izborili su plasman u polufinale Svjetskog prvenstva kojem su domaćini Bratislava i Košice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusi su u četvrtfinalu pobijedili SAD 4-3 (2-0, 0-1, 2-2), dok je Kanada nakon produžetka pobijedila Švicarsku sa 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0) izborivši produžetak golom četiri desetinke prije kraja susreta.

U preostala dva četvrtfinala večeras se sastaju Češka i Njemačka, te Finska i Švedska.

Rusija je u ‘hokejaškom klasiku’ pobijedila SAD sa 4-3 upisavši i osmu pobjedu na prvenstvu u osam odigranih susreta uz razliku pogodaka 40-10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusi su vodili od prve minute utakmice, no Amerikanci se nisu predavali i do kraja su držali susret u neizvjesnosti.

“Zbornaja” je povela već u prvoj minuti golom Nikite Guseva, a na 2-0 je povisio Mihail Sergačjov (15:47). U drugoj dionici je smanjio Brady Skjei (22:22) i tako vratio Amerikance u život, međutim Kiril Kaprizov je na otvaranju posljednje trećine vratio na +2. Noah Hanifin je u u 46. minuti još jednom smanjio na gol zaostatka. Mihail Grigorenko je 13 minuta prije kraja zabio za 4-2, no Amerikanci se nisu predavali i tri minute prije kraja Alex DeBrincat je produžio nadu. U posljednje dvije minute Amerikanci su povukli golmana, ali nisu uspjeli izjednačiti i gurnuti susret u produžetak.

U drugom susretu gledali smo pravu dramu, a na koncu su se Kanađani radovali premda su Švicarce tek desetinke sekunde dijelile od slavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarci su poveli u 18. minuti utakmice golom Svena Andrighetta, a izjednačio je Mark Stone u šestoj minuti druge trećine. Samo tri sekunde prije kraja druge dionice Nico Hischier je još jednom doveo Švicarsku u vodstvo. U posljednjoj trećini Kanađani su pritiskali, no Švicarska se odlično branila i činilo se kako će još jednom izbaciti Kanadu, nakon što je to učinila u polufinalu prošlogodišnjeg prvenstva u Danskoj.

Kada se već činilo kako će utakmica završiti švicarskom pobjedom, Kanada je izjednačila golom Damona Sversona u posljednjoj sekundi utakmice. Suci su morali pregledati snimku kako bi provjerili je li pogodak regularan i na koncu se pokazalo kako je pak prešao gol crtu četiri desetinke prije kraja.

Produžetak se igrao tri na tri i Kanada je stigla do pobjede pogotkom Stonea nakon pet minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI – četvrtfinale

Rusija – SAD 4-3 (2-0, 0-1, 2-2)

Kanada – Švicarska 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0)

Večeras:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češka – Njemačka

Švedska – Finska

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.