Svjetsko prvenstvo: Hrvatska u drugom poluvremenu slomila Angolu

Aleksandrija, 17.01.2021. - Utakmica 2. kola C skupine Svjetskog rukometnog prvenstva: Hrvatska - Angola. foto HINA/ HRS/ Jozo Čabraja/ kolektiff/ ml

Hrvatska rukometna reprezentacija je u drugom kolu skupine C s dosta muke pobijedila Angolu 28:20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon remija s Japanom u prvom kolu, za očekivati je bilo kako će doprvak Europe lako pobijediti predzadnju momčad s posljednjeg SP-a, ali trebalo je više truda da bi se doista to i dogodilo.

Hrvatska je na kraju uspjela slomiti afričku momčad i uvjerljivim rezultatom zaključila je utakmicu koju je morala odigrati puno bolje.

U prvih 15 minuta Angola je imala prednost, vodila je 6:4. Hrvatska je sredinom prvog poluvremena serijom 4:0 povela, no Angola radi seriju 3:0 i opet je preuzela prednost. Hrvatska je s dva gola u posljednjoj minuti prvog poluvremena ipak stigla do vodstva 12:11 pred odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključan trenutak susreta dogodio se u 38. minuti kada je kod vodstva Hrvatske 15:13 Angola dobila sedmerac, no Chicola je loptom izravno u glavu pogodio Pešića i zbog toga dobio crveni karton. To smo iskoristili za bijeg na 18:13, a do kraja susreta prednost naše reprezentacije narasla je na osam.

Za dva dana Hrvatska će u 3. kolu igrati protiv Katara od 18 sati susret za prvo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.