Svjetsko prvenstvo karate: Jelena Pehar za broncu

Budimpešta/Zagreb, 09.05.2013 - Hrvatska reprezentativka Ivona Tubiæ izborila je susret za bronèanu medalju u kategoriji do 68 kg prvog dana Europskog prvenstva u karateu što se održava u Budimpešti. Arhivska fotografija, ilustracija. foto FaH/ Damir SENÈAR /ds

Jelena Pehar u subotu će se boriti za brončanu medalju u kategoriji do 50 kg na SP-u u karateu u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na startu je Pehar preokrenula protiv Engleskinje Chloe Lydon (2-1). U nastavku izdržala dvoboj bez bodova s favoriziranom Miho Miyamarom. Japanka je sudačkim preglasavanjem (5-0) izborila nastavak natjecanja, a kasnije i finale.

U novoj prigodi u repasažu Jelena je izvrsnom taktičkom izvedbom i naglašenom borbenošću nadmudrila obje suparnice – Amerikanku Shannon Nishi i Njemicu Sharu Hubrich i oba puta slavila minimalnim rezultatom (1-0).

“Jedan, ali vrijedan”, simpatično i uz osmijeh naglasila je Pehar, koju je, kako sama naglašava, najviše iscrpio posljednji meč kojim je izborila dvoboj za broncu protiv Austrijanke Bettine Plank.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kristijan Lacković debitirao je na velikim natjecanjima, što je došlo do izražaja u završnicama već gotovo dobivenih borbi. Vodio je protiv Naota Saga 6-4 do posljednjih sekundi. Završilo je 7-6 za Japanca, koji će se boriti za naslov svjetskog prvaka. A upravo je to Lackoviću omogućilo repasaž u kojem je uvjerljivo vodio protiv Indonežanina Arrosyda Rifkya Ardiasyaha 5-2, ali je na kraju diskvalificiran zbog četvrte kazne tijekom dvoboja.

U nastavku slijede ekipna natjecanja u katama i borbama u obje konkurencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.