Svjetsko prvenstvo: preokret Švicaraca

U susretu 1. kola E skupine svjetskog nogometnog prvenstva Švicarska je u Brasiliji pobijedila Ekvador 2-1 (0-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 E. Valencia (22), 1-1 Mehmedi (48), 2-1 Seferović (90+3)

Reprezentacija Švicarske došla je do pobjede nad Ekvadorom (2-1) pogotkom Harisa Seferovića u zadnjim sekundama utakmice odigranoj pred polupraznim stadionom i paklenoj vrućini glavnog grada Brazila Brasilije. Ekvador i Švicarska odigrali su nelijepu, ali borbenu utakmicu, u kojoj su Ekvadorci poveli u 22. minuti, a Švicarvi napravili preokret u drugom dijelu i došli do vrijedne pobjede u skupini u kojoj su još Francuska i Honduras. U Brasiliji se tako dogodio čak peti preokret u prvih devet utakmica prvenstva, a Švicarci, Brazilci, Nizozemci, Kostarikanci i Obala Bjelokosti su uspjeli doći do pobjede nakon što im je protivnik poveo. Također, u prvih devet utakmica prvenstva zasad nema neodlučenog rezultata.

U prvom dijelu igrao se vrlo čvrst nogomet, a Ekvdorci su poveli u 22. minuti iz prekida nakon neobjašnjive pogreške švicarske obrane. Ayowi je izveo skrećeni korner, a na četiri metra od vratara sama su ostala čak trojica Ekvadoraca, pa Enneriju Valenciji nije bilo teško glavom pogoditi mrežu. Švicarci su do poluvremena tražili izjednačenje, no bez opasnijih situacija, dok su se Ekvadorci znalački branili i prijetili iz protunapada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio pripao je u poptunosti Švicarcima, koji su nadigrali umorne Južnoamerikance i nakraju zasluženo došli do pobjede. Švicarnik izbornik Ottmar Hitzfeld u poluvremenu je uveo u igru Admira Mehmedija, a do mu se u isplatilo već 48. minuti kada je upravo Mehmedi izjednačio. Bila je to preslika pogotka Ekvadoraca iz prvog dijela, korner je izveo Rodriguez, a sam je na dva metra ostao Mehmedi kome stvarno nije bilo teško pogoditi mrežu. Švicarci se nisu zadovoljili bodom, napadali su već dosta umornu ekvadorsku momčad, koja je ipak u sudačkoj nadoknadi mogla do pobjede. U brzom protunapadu Antonio Valencia je ubacio do samog Arroya, koji je umjesto udarca izabrao dribling i izgubio loptu i omogućio Švicarskoj njihov protunapad i pobjedu u 93. minuti. Na Rodriguezov ubačaj s lijeve strane natrčao je Haris Seferović, koji je također ušao u igru kao zamjena, i zakucao za veliki preokret i pobjedu Švicaraca.

U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Francuska i Honduras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.