Teška zadaća pred austrijskim stručnjakom: Ralph Hasenhuettl preuzeo Southampton

Foto: fah

Bivši trener Leipziga 51-godišnji Austrijanac Ralph Hasenhuettl imenovan je u srijedu za novog trenera Southamptona, koji se nalazi na 18. mjestu Premier lige sa samo devet bodova nakon 14 kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hasenhuettl je potpisao ugovor na dvije i pol godine, a na trenerskoj klupi naslijedio je Velšanina Marka Hughesa, koji je u ponedjeljak dobio otkaz zbog loših rezultata.

Hughes je na kormilu “svetaca” izdržao samo osam mjeseci, i treći je trener Southamptona koji je u posljednje dvije godine dobio otkaz. Prije njega klub je otpustio Francuza Claudea Puela i Argentinca Mauricija Pellegrina.

Hasenhuettl je posljednje dvije godine uspješno vodio Leipzig, u sezoni 2016-17. klub je odveo do drugog mjesta u Bundesligi, a protekle sezone do šeste pozicije. U ljeto ove godine napustio je Leipzig zbog sukoba sa upravom u vezi novog ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.