Teško u 3. kolu: Marin Čilić protiv Monfilsa!

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u osmini finala olimpijskog turnira u Rio de Janeiru igrat će protiv Francuza Gaela Monfilsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić se u osminu finala plasirao nakon što je u 2. kolu svladao malo poznatog Moldavca Radua Albota 6-3, 6-4, dok je Monfils bio bolji od Brazilca Rogeria Dutra Silve 6-2, 6-4.

Čilić je do pobjede stigao teže no što to rezultat pokazuje, kod zaostatka 2-3 bio je suočen s dvije “break-lopte” prije no što je uspio zadržati servis i zatim u sljedećoj igri napokon oduzeti servis Moldavcu. Kada je ostvario novi “break” za 6-3 u prvom setu, činilo se kako će Čilić lako osvojiti i drugi set, ali on je u prvom gemu druge dionice izgubio servis, a kod zaostatka 0-2 morao spašavati dvije lopte za novi “break”. Potom je naš najbolji igrač vratio izgubljeni servis, kod vodstva 3-2 propustio je 0-40, ali je to nadoknadio oduzevši servis Albotu kada je Moldavac servirao za ostanak u dvoboju.

Francuz, koji je 11. tenisač svijeta, tri mjesta bolje plasiran od Čilića, osminu finala je izborio pobjedom protiv Brazilca Rogeria Dutra Silve 6-2, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić i Monfils su do sada igrali samo jednom međusobno i to 2009. na Mastersu u Parizu, a Francuz je pobijedio 2-1 u setovima.

Monfils je prošlog mjeseca u finalu ATP turnira u Washingtona pobijedio Ivu Karlovića. Bio je to jedini turnir na kojem je Monfils pobijedio ove godine, a igrao je finale i Rotterdamu i Monte Carlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.