Težak udarac za Dinamo, Olmo ipak odlazi: Iako ga traže najveći europski klubovi mladi Španjolac odlučio se za Bayer?

Foto: fah

Iako se donedavno činilo da bi ipak još jedno vrijeme mogao ostati u Dinamu najbolji igrač hrvatskog prvaka, Dani Olmo, ovog ljeta ipak odlazi. S obzirom na sjajnu sezonu iza sebe, kako u prvenstvu tako pogotovo u Europi, najbolji igrač Dinama i najbolji igrač Prve hrvatske nogometne lige na nogometnom tržištu vrijedi minimalno 25 milijuna eura, toliko će navodno Modri tražiti za mladog Španjolca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlaskom Olma Dinamo definitivno više neće biti ista momčad, koliko god se neki trudili sugerirati suprotno. Naime, potencijalni nasljednici Danija Olma još uvijek nisu na razini mladog Španjolca. Trebat će vremena. Drugim riječima, umjesto da nadograđuju momčad kako bi napravili još korak naprijed u Europi Modri su krenuli putem kojim, nažalost, idu i ostali hrvatski klubovi.

Madridski AS takvo tvrdi kako se već i zna ime novog kluba u kojem će karijeru nastaviti nesuđeni hrvatski reprezentativac. Naime, za Olma zanimanje pokazuju najveći klubovi Europe, poput Reala, Barcelone, Borussije, Bayerna, PSG-a, Liverpoola, Manchester Cityja, Juventusa ili Milana. Praktički nema kluba u Europi, a da spada u sam vrh, koji nije zainteresiran za usluge Dinamovca. Međutim, iako je pola Europe zainteresirano za Olma sjajni nogometaš će, prema pisanju AS-a, karijeru nastaviti u Bundesligi, no, ne kod Nike Kovača već u dresu Bayera iz Leverkusena za koji igra i hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj.

Bayer iz Leverkusena veliki je klub, no, definitivno ne spada u prvi razred europskog nogometa, radi se o klubu koji je u nedavno završenoj sezoni teškom muškom izborio nastup u Ligi prvaka, posljednjih godina imao je dosta muke u prvenstvu, pretprošle sezone prvenstvo su okončali na skromnom 12. mjestu, u jednom su se trenutku borili i za ostanak u ligi. Što je Olmo, bez obzira na kvalitetu, može učiniti kako bi se u europskim razmjerima jedan tek solidan klub vinuo do europskog vrha? Malo, ili gotovo ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina prednost Bayera, kad je u pitanju Dani Olmo, u odnosu na ostale klubove je u tome da Bayer u pravilu pruža priliku mladim igračima. Dakle, Olmo bi dobio priliku na samom početku te bi možda bio i standardan s obzirom kako bi u Bayer trebao doći kao zamjena za Julana Brandta koji je prešao u Borussiju Dortmund.

Glede odštete i spomenutih 25 milijuna eura Bayeru je navedena svota prihvatljiva, a dolaskom Olma, ako bi zadržali najtalentiranijeg mladog Nijemca vrijednog 81 milijun eura, Kaija Havertza, imali bi momčad sposobnu da se ponovno bori za Ligu prvaka u Bundesligi, a možda i neki zapaženiji rezultat u samoj Ligi prvaka, ponajprije prolazak grupe.  S obzirom na sezonu koja je iza njega Olmo više nije ”samo” talent već i izgrađeni nogometaš koji bi trebao munjevito napredovati. Neki ga uspoređuju s kapetanom hrvatske reprezentacije Lukom Modrićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.