Težak udarac za Dinamo: UEFA odlučila da nema gosujućih navijača u Europi do kraja sezone

BBB
Foto: fah

UEFA je kaznila Dinamo nakon što su 8. kolovoza uoči utakmice s AEK-om u Ateni izbili navijački neredi u kojima su sudjelovali navijači Dinama i navijači Panathinaikosa, koji su se tukli s fanovima AEK-a. Stradao je navijač AEK-a Michalis Katsouris (29). UEFA je drastično kaznila Dinamo, pa tako do kraja sezone neće imati gostujuće navijače u europskim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA sve utakmice gdje gostuju navijači Dinama proglasila visokorizičnima

“Prema procjeni UEFA-e, sve utakmice u kojima sudjeluju gostujući navijači GNK Dinama smatraju se visokorizičnima, a to je nažalost potvrđeno iznimnom težinom incidenata zbog prisutnosti navijača GNK Dinamo u Ateni, unatoč odluci da se njih ne osigura kartama za dotičnu utakmicu. To je također istaknuto u izvješću koje sadrži informacije o incidentima koje su grčke vlasti dostavile.

Nadalje, od Dinama se traži da u suradnji s relevantnim političkim, javnosigurnosnim i nogometnim tijelima u Hrvatskoj osmisli i provede strategiju iskorjenjivanja nogometnog nasilja povezanog s njihovim klubom. UEFA u naredno vrijeme od kluba očekuje izvješće s detaljima plana za rješavanje ovog problema.

> Otac zatvorenog navijača: Sin mi je rekao ‘Tata, ja odavde živ neću izaći’

GNK Dinamo i njegovi protivnici moraju dati sve od sebe kako bi spriječili navijače GNK Dinama da putuju na gostovanja, a gostujuće momčadi koje stižu u Hrvatsku mogu i dalje dobivati punu alokaciju ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GNK Dinamo i nadležna tijela moraju poduzeti sve potrebne mjere kako bi osigurali sigurnost gostujućih navijača. UEFA će izravno obavijestiti nadležna tijela zemalja/gradova domaćina o ovoj mjeri”, stoji u priopćenju UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.