Otac zatvorenog navijača: Sin mi je rekao ‘Tata, ja odavde živ neću izaći’

otac
Foto: snimka zaslona

Robert Žiga, otac jednog od mladića koji je uhićen zajedno sa stotinjak pripadnika Bad Blue Boysa koji su sudjelovali u neredima u Grčkoj, a u kojima je ubijen navijač AEK-a, ispričao je kako mu je sin, koji je noćas prebačen u zatvor kod Atene, rekao da je u zatvoru dobio prijetnje smrću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sin mi ima 21 godinu, inače je smiren i prvi put u životu vidio sam da je postao uznemiren. Rekao je: ‘Tata, ja odavde živ neću izaći. Stavili su me u zatvor s AEK-ovim ubojicama'”, ispričao je Žiga. Dodao je kako mu je sin rekao da su ga odmah po dolasku u zatvor okružili i pokretom ruku pokazivali da će mu odrezati glavu.

> Roditelji uhićenih navijača okupili se pred Ministarstvom vanjskih poslova: Traže sigurnost u zatvoru i pravično suđenje

“Rekli su mu: ‘Nećeš jutro dočekati, bit ćeš silovan, ubit ćemo te. Oprosti, znaš da sam zeznuo i da je ovo možda zadnji put da se čujemo'”, ispričao je.

“U tom smislu je tekao razgovor. Zamolio me da poduzmem sve što mogu da ga nekako izoliraju”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
“Očekujemo, nadamo se da će hrvatska diplomacija učiniti sve, a i vjerujemo da čini kako bi se poradilo na sigurnosti hrvatskih državljana u Grčkoj. To je u ovom trenutku najbitnije”, rekao je odvjetnik i pravni savjetnik roditelja uhićenih navijača Mario Medak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.