Thompson otrčala najbolje vrijeme sezone na 100 m

Foto: Erik van Leeuwen

Jamajčanka Elaine Thompson, dvostruka olimpijska pobjednica na 100 m iz Rio de Janeira, otrčala je najbolje vrijeme sezone na 100 m 10,71 na državnom prvenstvu Jamajke održanom u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno prvenstvo Jamajke, kao i državno prvenstvo SAD-a koje se održava u Sacramentu ovaj vikend, izlučno je natjecanje za svjetsko prvenstvo u Londonu koje je na rasporedu od 3. od 15. kolovoza.

Iza Thompson su ostale Simone Facey (11.04) i Jura Levy (11.06) osiguravši si tako nastup u Londonu.

Osmostruki olimpijski prvak koji će nakon SP-a u Londonu okončati karijeru, Usain Bolt nije nastupio na državnom prvenstvu. U njegovom odsustvu, na 100 m dominirao je Yohan Blake s vremenom 9.90 sekundi, što je drugo vrijeme sezone iza rezultata Amerikanca Christiana Colemana (9,82).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na američkom državnom prvenstvu, srebrni s olimpijskih igara 35-godišnji Justin Gatlin pobjednik je utrke na 100 m s vremenom 9,95 sekundi. Mladi Coleman (21), koji je nedavno ostvario najbolje vrijeme sezone na 100 m (9,82), zauzeo je drugo mjesto s vremenom 9,98 sekundi. Treći je bio Chris Belcher s vremenom 10.06 sekundi i njih trojica čine američku momčad za svjetsko prvenstvo u Londonu u kolovozu.

Kod žena je na 100 m slavila osvajačica dvije olimpijske medalje Tori Bowie s vremenom 10.94 seconds.

Svjetska rekorderka na 100 m prepone otrčala je najbolje vrijeme sezone u toj disciplini (12,54), pokazavši da se oporavila od loma ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.