Tko će biti novi trener za novu sezonu Hajduka, koga mediji guraju, a koga žele navijači?

Split, 04.08.2022 - Prva utakmica 3. pretkola nogometne Konferencijske lige Hajduk - Vitoria Guimaraes. Na slici Valdas Dambrauskas. foto HINA/ ik

Nakon što je Nadzorni odbor Hajduka smijenio predsjednika Lukšu Jakobušića te su na njegovo mjesto htjeli postaviti državnog tajnika u ministarstvu Vlade Andreja Plenkovića, smijenjen je i trener Mislav Karoglan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbunjujuće

Dakle, tako zapravo ne ”žele politiku u svoju butiku”, tako što bi iz same Vlade na čelo kluba postavili čovjeka, koji doduše nije član stranke.  Da sve bude još više zbunjujuće navodno je NO još zimus, kad je sve za naslov bilo otvoreno, štoviše, dobrano na strani Hajduka, htio maknuti Jakobušića. Zašto? To je pitanje za, kako bi Amerikanci rekli, ”milijun dolara”.

Nakon što tajnika nisu uspjeli promovirati u predsjednika navodno nemaju konkretno rješenje, plan, B, iako su tvrdili da ga imaju. Tko je ”osoba B”, kad već ”osoba A” nije prošla?

Trener/i

Ako se nisu proslavili oko nasljednika Jakobušića nisu se baš ni ”prenapregnuli” kad je nasljednik Karoglana u pitanju. Da, istina, privremeni trener je Jure Ivanković, i to nije sporno. Ionako će Hajduk odigrati sedam posljednjih prvenstvenih utakmica bez ikakvih imperativa, uigravajući se za sljedeću sezonu, za koju su navodno pripreme na svim razinama već počele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod trenera prema kratkoj analizi komentara na društvenim mrežama, a koje objavljuju pojedini mediji navijajući čas za jedno, čas za drugo rješenje, navijači ne bi imali ništa protiv povratka Valdasa Dambrauskasa, koji je smijenjen u eri Lukše Jakobušića. I ponovno, kao i kod povratka Ivana Perišića, navijači šalju poruke u stilu ”vrime je Valdase…” Vrime, za što?

Nema trenera koji će posložiti stanje u klubu ako prije toga oni koji bi to trebali ne odrade svoj dio posla. Prije svih predsjednik, pa sređivanje situacije u klubu, oko kluba, u svlačionici, pa novi trener odmah po završetku sezone.

Uz Dambrauskasa spominje se i slovenski stručnjak Matjaž Kek, trener koji je s Rijekom prije sedam godina osvojio dvostruku krunu. Dakle, apsolutno trener za Hajduk, no koliko je to izvedivo u ovom trenutku? Kao treće rješenje neki mediji, prije svih  mediji, guraju Vahida Halihodžića, bivšeg trenera Dinama koji je svojedobno znao dati i neke ne baš korektne izjave glede sukoba Hrvata i Bošnjaka u Bosni i Hercegovini. Dakle, čista politika. No ako ga je Dinamo angažirao u eri Zdravka Mamića, a znali su koga angažiraju, zašto to ne bi smio i Hajduk?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spominju se i neka stara imena, Zoran Vulić, Goran Tomić, čak i Mario CarevićŽeljko Sopić? Tek je počelo, borba za atraktivnu klupu Hajduka tek je počela. Vremena i ponovno nema previše, a ni izbor nije baš onakav kakav bi Hajduk doista želio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.