Tko će naslijediti Linu Červara? Mediji guraju Smajlagića, realnost je Goluža?

Foto: fah

Najbolji i najtrofejniji hrvatski rukometni izbornik svih vremena Lino Červar još nakon poraza od Argentine odlučio se na definitivni odlazak s klupe hrvatske reprezentacije. Dakle, poslije novog poraza i debakla protiv Danske Lino je i definitivno prošlost, doduše, neponovljiva prošlost, hrvatske rukometne reprezentacije, simbol jedne ere koju će biti teško ponoviti. Pod vodstvom Line Červara Hrvatska je u posljednjih 18 godina osvojila gotovo sve što se osvojiti moglo. Sve osim zlatne europske medalje, jedinog zlata kojeg nema u hrvatskom rukometnom trezoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Červar je, dakle, otišao, tko dolazi?

Neuspjeh na Svjetskom prvenstvu u Egiptu otvorio je neke bokove hrvatskog rukometa i zapravo jasno naznačio što će se u skoroj budućnosti događati, a pred vratima su kvalifikacije za Olimpijske igre i teški protivnici na putu do najvećeg sportskog događaja ove godine. Odlazak Červara vrlo brzo neće biti i usamljeni odlazak iz kruga reprezentacije, jedan dio igrača približava se kraju karijere, očekuje nas smjena generacije. Ima li Hrvatska snage za bezbolnu smjenu generacija?

Nakon Červarovog odlaska mediji su krenuli sa spekulacijama te je većina od njih odabrala stranu. Naime, dobar dio medija gura bivšeg Červarovog pomoćnika Irfana Smajlagića, predstavljajući to kao želju navijača pozivajući se na ”online ankete”. No realnost je ipak drugačija, u predstojećim danima sve će biti jasnije. Brojna se imena spominju, navodno je povratku na klupu hrvatske reprezentacije najbliži bivši izbornik Slavko Goluža, pod čijim je vodstvom Hrvatska na Olimpijskim igrama 2012. osvojila brončanu medalju te je igrala sjajan rukomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio medija, a posebno onih u susjedstvu, govorimo o bošnjačkim medijima, forsira, kako smo već spomenuli, Irfana Smajlagića, koji, kako tvrde, nije u najboljim odnosima sa čelnicima Hrvatskog rukometnog saveza. Pitanje je zapravo koliko je realan dolazak Smajlagića nakon što su ”hrvatski” mediji, dobar dio njih, provlačili namjernu priču kako zapravo Červaru Smajlagić vodi reprezentaciju, a što, naravno, nije bilo točno. Vidjelo se to i prošle godine na Europskom prvenstvu kada je Hrvatska s Červarom, a bez Smajlagića, osvojila srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.