Tko sve prijeti Hrvatskoj na ždrijebu Svjetskog prvenstva?

Foto: fah

Polako se popunjavaju i posljednja mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Jučer smo saznali novih sedam putnika za Katar. Iz Europe to su Portugal i Poljska, dok su kroz afričke kvalifikacije prošli Senegal, Gana, Maroko, Tunis i Kamerun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb Svjetskoga prvenstva održat će se u petak u Dohi, a Hrvatska će se naći u drugoj jakosnoj skupini, što znači da će naši nogometaši u Kataru izbjeći neke vrlo jake reprezentacije poput Njemačke, Nizozemske, Meksika, Urugvaja i Danske.

U prvoj su jakosnoj skupini nogometne velesile – Brazil, Francuska, Argentina, Španjolska, Belgija, Engleska i Portugal, a apsolutno najbolji izbor za Hrvatsku bio bi domaćin Katar.

Iz treće jakosne skupine prijete reprezentacije poput afričkog prvaka Senegala, te Srbija i Poljska, a u posljednjoj četvrtoj jakosnoj skupini su Kanada, Kamerun, Ekvador, Saudijska Arabije i Gana, te još tri reprezentacije koje tek trebaju izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašavamo još da će u slučaju večerašnje pobjede Kanade nad Panamom, Kanađani zamijeniti Tunis u trećoj jakosnoj skupini.

Momčadi iz iste konferederacije ne mogu biti u istoj skupini, osim onih iz Europe jer je njih 13 na SP-u.

Svjetsko prvenstvo igra se od 21. studenoga do 18. prosinca u Kataru, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.