To ‘nije provokacija’? U Zagrebu podignuo zastavu ‘Republike Srpske’, tvorevine nastale na genocidu!

Foto: Snimka zaslona

FFC-ova “Noć Šampiona”koja je održana sredinom prosinca u Areni Zagreb donijela je puno toga, jedan skandal, ali i kickboxing prvaka srednje kategorije, Denisa Marjanovića. Marjanović je inače iz Banjaluke te je do pojasa došao pobjedom protiv Austrijanca Renea Wimmera.  Sa sportske strane sve je zapravo čisto, uskoro će Marjanović u Ateni braniti zlato protiv mladog Andija Vrtačića iz pulskog Trojan Free Fighters tima, koji je u poluteškoj kategoriji savladao Clydea Brunswijka. O Vrtačiću Marjanović ima dobro mišljenje, smatra kako se radi o talentiranom borcu koji traži svoje mjesto pod okriljem FFC-a. Hoće li na kraju presuditi iskustvo, a ono je na strani Marjanovića, vidjet će se 11. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, spektakl u Areni pao je u drugi plan s obzirom kako je Marjanović nakon osvajanja naslova u ringu tijekom euforije i slavlja podignuo zastavu Republike Srpske, entiteta unutar Bosne i Hercegovine. Naravno da su mnogi mediji, nažalost ne i svi u Hrvatskoj, takav Marjanovićev potez okarakterizirali kao provokaciju. Republika Srpska potvrđena je u Daytonu, ali i nastala na zločinu te genocidu u Srebrenici. Pitanje je da li bi mediji u Hrvatskoj našli opravdanja da je neki hrvatski sportaš, recimo u Beogradu, podignuo zastavu NDH i tako “pokazao svoju pripadnost?” Jedan od osnivača Republike Srpske je i ratni zločinac Radovan Karadžić, dok je ”osloboditelj” Republike Srpske još jedan zločinac – Ratko Mladić, krvinik iz Srebrenice, čije su horde i u Hrvatskoj činile zločine.

“Nisam htio takav oblik promocije. To je bio simboličan znak naše pripadnosti i smatrali smo to jednim najnormalnijim činom. Nismo imali namjeru nikoga provocirati kao što su to određeni mediji prikazali. Ja uopće nisam nacionalist, ja sam sportaš. Svi mi u borilačkoj zajednici se međusobno družimo i poštujemo i zato se nadam da moje podizanje zastave nitko nije krivo protumačio…”, rekao je Marjanović, za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.